Rozšíření Shen’s Last Gift přidává do XCOMu 2 bitevní roboty
zdroj: tisková zpráva

Rozšíření Shen’s Last Gift přidává do XCOMu 2 bitevní roboty

1. 7. 2016 11:35 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Nové DLC pro XCOM 2 se jmenuje Shen’s Last Gift a jeho název se nevztahuje k vaší nové šéfinženýrce, ale jejímu otci, který vás provázel v prvním dílu. Jeho posledním dárkem je velká posila pro síly XCOM – bitevní roboti, které vojáci označují jako Sparks. Jejich odemknut je podmíněné (kromě koupě DLC) i absolvováním dlouhé příběhové mise, v níž budete poprvé po mapě běhat s Lily Shen. Dárek se totiž nachází na opuštěné, ale roboty stále střežené základně ADVENTu.

Po odemčení se Sparks stanou šestým povoláním, které dostanete k dispozici. Podobně jako v případě mechanizovaných jednotek z XCOM: Enemy Within i pro tyto masivní roboty platí několik speciálních pravidel. Především nemohou používat úkryt. Jsou příliš velcí na to, aby se někde schovávali a tak pro jejich ochranu musíte využívat přirozené krytí, kdy prostě nedovolíte soupeři, aby robota viděl.

Nicméně, v mnoha případech nebudete chtít robota schovávat. On sám totiž může kryt poskytovat. Voják může za mohutným robotickým tělem zakleknout a dostává plnohodnotný kryt. Navíc toho Sparks hodně vydrží a tak se nerozpadnou po pár zásazích. Jako další bonus je pak imunita vůči strachu a psionickým silám. Roboti nezpanikaří a Sectoidi je nedokážou ovládnout.

Roboti levelují jako normální vojáci a mají také dvě specializace. War Machine jim přidává schopnosti při použití střelných zbraní a Future Combat poskytuje bonusy k síle. Shen’s Last Gift už je k dispozici a to za 10 eur. Pokud jste si ale koupili The Reinforcement Pack, nekupujte si nové DLC, máte jej už zahrnuté v ceně.

zdroj: Archiv

Nejnovější články