Na iOS se chystá survival stealth adventurní République
zdroj: tisková zpráva

Na iOS se chystá survival stealth adventurní République

11. 4. 2012 12:18 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zní to zvláštně, tolik příměsí, že? Nicméně tento ambiciózní plán jménem République byl zrovna spuštěn jako projekt na Kickstarteru a od prvního videa se tváří jako velmi nadějný a atraktivní koncept.

Stojí za ním mladé studio Camouflaj, v jehož čele stojí Ryan Payton, který donedávna patřil ke klíčovým lidem v 343 Industries a předtím Kojima Productions. Pracoval třeba na Halo 4 nebo Metal Gear Solid 4.


A právě to je vidět na konceptu hry. Jste anonymní chlapík s rozsáhlými hackerskými schopnostmi, jemuž zavolá zoufalá dívka jménem Hope. Ta žije uvnitř totalitního státu, který na všechny své občany dohlíží ve stylu Velkého bratra a honosí se nepříliš nápaditým jménem Overseer. A vy, s pomocí kamer a počítačů, musíte Hope vyčistit cestu na svobodu.

Hra bude plně uzpůsobena na iOS zařízení, takže pomocí dotykového displeje budete bleskově ovládat hned několik kamer či počítačů. Celá kampaň by měla trvat kolem šesti hodin, nicméně zde bude spousta prostoru na prozkoumávání totalitního města či republiky.

Payton jde dle svých slov tak trochu proti zdi a i proto se uchýlil k pomoci na Kickstarteru. Vydavatelé totiž většinou odmítali investovat do příběhové hry, která vám zabere větší segmenty času s tím, že tento typ na mobilních platformách nemůže uspět. Stejně tak by náročnost hry měla být vysoko nad standardem casual her na mobily. Inspirací prý byla míra výzvy obsažená v Dark Souls a stejně tak opakovatelnost jednotlivých sekvencí hry. Dalším zdrojem inspirace byl první Resident Evil a klaustrofobní prostředí domu.

République vypadá velmi dobře. Zdá se, že by mohla disponovat unikátní atmosférou a zatím neotřelým konceptem, který jsme dosud vídali jen výjimečně.

Nejnovější články