CryZone oživí světa STALKERa s pomocí CryEngine 3
zdroj: tisková zpráva

CryZone oživí světa STALKERa s pomocí CryEngine 3

17. 5. 2012 21:15 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

S.T.A.L.K.E.R. 2 je mrtvý, ale duch této značky žije dál! Asi to by se dalo zvolat ve chvíli,...

S.T.A.L.K.E.R. 2 je mrtvý, ale duch této značky žije dál! Asi to by se dalo zvolat ve chvíli, kdy si prohlédnete stránky chystané hry CryZone: Sector 23, která se pokusí oblíbený setting Zóny oživit. Přitom na začátku to byl jenom mod, který se nyní změnil v plnohodnotnou nezávislou hru využívající CryEngine 3.


V CryZone by se jako hlavní trumfy měli objevit zcela nezávislí stalkeři (myšleno v rámci příběhu, ne legislativy), spousta zbraní a samozřejmě anomálie. Díky použitému enginu nás čeká vysoká míra zničitelnosti všeho, především lidských těl, jejichž části reagují na zásah, lámou se a trhají. Slíben je též nový systém artefaktů, barterový obchod, boj na blízko, pět velkých oblastí a samozřejmě příběh, který to vše dá dohromady.

CryZone bude rozdělena dvě epizody, přičemž ještě není jisté, kdy se objeví první. Na stránkách projektu je nicméně uvedeno, že je momentálně hotov z 80 procent. Příběh samotný se bude točit kolem postav z knihy Viktora Nočkina, která pro změnu adaptuje svět S.T.A.L.K.E.R.a. Vy budete jako hlavní hrdina zachraňovat svého syna a seznamovat se s nebezpečnou Zónou.

Uvidíme, co se z celého projektu urodí, ale rozhodně nevypadá špatně a entusiasmus, s nímž se tvůrci na toto téma vrhli, je sympatický. Navíc by po zrušení S.T.A.L.K.E.R. 2 mohlo jít o prostředek, jak se znovu dostat do Zóny a zabojovat si jak s jinými stalkery, tak s mutanty apod.

Nejnovější články