Atari chystá remaky hororovek Alone in the Dark a Haunted House
zdroj: tisková zpráva

Atari chystá remaky hororovek Alone in the Dark a Haunted House

20. 8. 2014 18:58 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Horory patří mezi nejfrekventovanější žánry současnosti a v Atari si tedy řekli, že přišel čas přehrabat truhlu s rodinným stříbrem a zkusit přeleštit nějaké tituly. Sáhli hodně hluboko, skoro až na dno, protože se rozhodli vytáhnout dva klasické tituly a vyrobit jejich předělávky. První z nich je Haunted House, která vyšla v roce 1982 na Atari 2600, zatímco druhou je Alone in the Dark.

Haunted House zažila nepříliš povedený remake už v roce 2010, nicméně tentokrát si snad můžeme slibovat trochu víc. Ale jen slibovat, protože nic víc nevíme. Na oficiálních stránkách se můžete přihlásit k odběru novinek a přečíst si, že na hře pracuje studio Dreampainters Software, které stojí třeba za adventurou Anna. Jak název naznačuje, od Haunted House snad můžeme čekat strašidelný dům a moderní horor, který ale zůstane věrný původnímu odkazu.

Druhou hrou, která se dočká moderní předělávky, je kultovní Alone in the Dark. Původní hra z roku 1992 se dočkala několika pokračování včetně moderního remaku z roku 2008, který zůstal za očekáváním, ale nebyla to špatná hra. O Alone in the Dark: Illumination, jak se remake jmenuje, víme snad ještě méně, protože na oficiálních stránkách se taktéž nedozvíte nic navíc - snad jen to, že za hrou stojí neznámé studio Pure.

1408476976-alone-in-the-dark-illumination zdroj: tisková zpráva

Další informace snad Atari vypustí na letošní PAX Prime, která začíná 29. srpna. Do té doby si můžeme hrát na věštce a věštkyně. U obou her je sice uveden termín vydání „podzim 2014“ ale doufám, že jde o označení oznámení, protože si neumím představit, že nová hra bude zároveň dobrá při odhalení dva, tři měsíce před vydáním.

Nejnovější články