Virtuální život v onlinovce Second Life
zdroj: tisková zpráva

Virtuální život v onlinovce Second Life

7. 11. 2002 9:09 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Linden Lab se patrně myšlenka The Sims Online hodně zalíbila, a tak začali pracovat na něčem podobném, MMORPG Second Life.

Hra je celá ve 3D a hlavní náplní je užívat si se svou postavičkou virtuálního světa. Do vínku vám tvůrci dají jen skromný finanční obnos a malý domek. Vymakaně vypadá samotný systém vytvoření postavičky, který nabídne nespočet nuancí v různých ohledech. Například zde bude na výběr asi 30 účesů, každý ještě v několika variacích. Během hraní si prý budeme moci kdykoliv charakter upravit, a co je asi nejpozoruhodnější, půjdou do hry přidat i vlastní textury, například na potisk oblečení. Ty mohou být využívány i ostatními, protože veškeré herní zázemí (modely, textury, zvuky) se nachází na straně serveru a ne u uživatele na počítači.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Celkově bude asi hra pojata hodně volně a pokud chcete vymyslet nějaké konkrétní scénáře, dají vám autoři k dispozici editor, ale z od nich nic takového nečekejte. Ručně můžete modelovat i své vlastní objekty, nebo alespoň texturami měnit ty stávající. Takto vyrobené předměty se pak pokusíte udat v některém z virtuálních obchodů. Pravdou zůstává, že taková tvorba nebude a ani nemůže být zrovna nejjednodušší, takže je otázkou, zda se Second Life nestane jen útočištěm pro nevyužité vývojáře :) Ostatním tu ale zbývají třeba místa DJů (znalost mixování podmínkou) nebo třeba tanečníků. Pro militaristy má být připraveno zázemí na tvorbu zbraní a během betatestování prý jistý nadšenec vytvořil poměrně slušný raketomet. Veškeré boje se pak odehrávají na vymezených prostranstvích, protože jedině tam může dojít k poškození vaší postavy. Second Life by si klidně jako slogan mohla zvolit "vytvoř svět, který hraješ", pokud chcete tento svět zatím alespoň betatestovat, zapište se sem. Plná hra vyjde nejdříve v létě 2003, distributor zatím nebyl oznámen.
zdroj: GameSpot

kate

Nejnovější články