Jak vypadá pre-alpha STALKER: Oblivion Lost?
zdroj: tisková zpráva

Jak vypadá pre-alpha STALKER: Oblivion Lost?

29. 12. 2003 23:23 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Pomalu se stává nepsaným pravidlem, že alfaverze či betaverze nejočekávanějších herních pecek čas od času prosáknou neoficiální cestou na internet.

Stalo se to v minulosti Doomovi III, Half-Life 2, Unrealu či Hexenovi II a jak se zdá, tato noční můra všech vývojářů, s kterou vzhledem k principu sítě všech sítí nelze nic moc dělat, nyní pravděpodobně postihla i ukrajinské studio GSC GameWorld, v jehož útrobách vzniká nadějná first-person střílečka STALKER: Oblivion Lost odehrávající se v okolí bývalé jaderné elektrárny v Černobylu. Neznámý anonym totiž dnes večer umístíl na jedno estonské diskusní fórum zhruba dvacítku obrázků vytípaných z ranné pre-alpha verze hry z roku 2002, na nichž je občas vidět nedodělanost nebo zapnutý debugovací režim enginu (thx GGMania).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Aby toho náhodou nebylo málo, ze stejného zdroje pochází i duo nových videoukázek (6 MB, XvID kodek) natočených během vlastního hraní této starší pre-alpha verze titulu. Obě jsou dlouhé přibližně půldruhé minuty a nabízí deštěm zmítaný pohled na putování neskutečně rozlehlou krajinou nebo souboj se spoustou botů na prostranství poblíž nákladového nádraží. Poslední aktuální informací ohledně Stalkera je pěkný kalendář na leden 2004, který byl v rozlišení 1600x1200 publikován na této fanouškovské stránce.

Update 30.12. - autor výše uvedených screenshotů dnes upřesnil, že se konkrétně jedná o build 1096 Stalkera ze září 2002, který obsahuje dva různé levely (escape a lest). Fyzikální model ani umělá inteligence nepřátel v této verzi prý zdaleka není dokončena, tudíž zombíci nebo krysy útočí tak, že se rozběhnou směrem k hráči nejkratší možnou cestou. Hra údajně v rozlišení 1024x768 běží 20-40 snímků za sekundu na Duronu 750 MHz, 384 MB RAM a Geforce 3 Ti 500. Pro jistotu na závěr podotýkáme, že žádosti nebo linky na stažení alphy Stalkera nebudou ve zdejším fóru tolerovány.
zdroj: ICQ

jd

Nejnovější články