Icewind Dale II - nové obrázky a info
zdroj: tisková zpráva

Icewind Dale II - nové obrázky a info

27. 2. 2002 17:58 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Poté co byl minulý rok náhle zrušen nadcházející titul z dílny Black Isle Studios, RPG Torn, se mohou příznivci této tvůrčí skupiny, která má na svědomí mmj.

Fallout a Baldur's Gate, těšit na jejich nejčerstvější projekt, jehož vydání je plánováno na květen 2002, a který ponese název Icewind Dale II. Publikování se ujme společnost Interplay. Kromě nových obrázků, které dnes obohatily naši galerii, se na HomeLANu objevilo také interview s vedoucím výroby Icewind Dale II, Dougem Averym.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Z rozhovoru jsme se mimojiné dozvěděli, že pro Icewind Dale II je použit tentýž engine jako pro předchozí díl, tedy Infinite engine. To má samozřejmě své výhody především v tom, že jsou tvůrci s tímto enginem natolik obeznámeni, že jim jejich práce netrvá tak dlouho. Nedá se však říci, že by se hru snažili nějak uspěchat, právě spíš naopak. Black Isle jsou si plně vědomi toho, že od nich jejich fanouškové očekávají velmi mnoho a tak je nechtějí zklamat. Také proto byl dnes již zastaralejší engine obohacen o několik nových vlastností včetně mnoha pravidel ze tředí edice zákonitostí Dungeons & Dragons, nových charakterových tříd, ras i kouzel. Kompletní renovaci zaznamenal také interface. Rovněž většina míst, kterými budete procházet bude nová. Avšak nejednou se stane, že se se svou partou ocitnete někde, kde Vám to bude více než povědomé, rozdíl bude pouze v tom, že půjde o odstup třiceti let.

Icewind Dale II se bude odehrávat generaci po událostech původní série a jak již bylo řečeno, hráči budou mít možnost znovu navštívit známá místa (Kuldahar) a vidět jak se za ta léta změnila. Opět se mmj. setkáte také s Oswaldem Fiddlebenderem, alchymistou a kapitánem gnómské vzduchodi. Hlavní hra bude obohacena o stovku nových jednotek a další stovka se objeví ve vylepšeném Hurt of Fury módu, který hráčům umožní se ve hře vrátit zpět, ale v extrémně složitém stupni obtížnosti. Někoho možná zklame, že Black Isle zatím neplánují hratelnou demoverzi. Přesto ještě dávají naději, že by se jejich rozhodnutí mohlo ještě změnit.
zdroj: HomeLAN Obrázek zdroj: tisková zpráva

korgull

Nejnovější články