Zkušenosti uživatelů s Windows Seven
zdroj: tisková zpráva

Zkušenosti uživatelů s Windows Seven

6. 1. 2009 21:21 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Většinou kladná hodnocení, hlavně po stránce stability a náročnosti systému, v čemž už teď překonaly Visty.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Na nedávný článek o Windows Seven byla velká odezva a v diskusi se také objevilo mnoho dotazů, zda má smysl Seven v tuto chvíli instalovat. Shrnujeme proto ještě zkušenosti některých uživatelů s onou betaverzí. Instalaci si většinou pochvalují. Je totiž jednodušší (projít celou instalací prý znamená odklikat osm oken) a hlavně rychlá. Celá instalace zabere na výkonném počítači do 20 minut, na pomalejších strojích o cirka 10 minut více. Pomalejším strojem tentokrát myslíme opravdu pomalým, protože nová Windows Seven jsou už v tomto stavu méně náročná než Windows Vista! V klidu si na pomalých počítačích vezmou okolo 300 MB RAM (to je jen o cca 100 MB více než osm let staré XP) a objevují se i ohlasy, že Windows Seven beží bez problémů na počítačích s procesory Pentium 4 a 512 MB RAM, kde byly Visty pro svoji pomalost nepoužitelné.

Po instalaci systému samozřejmě následuje instalace ovladačů. Pokud mluvíme o základních komponentách jako jsou grafické karty a podobně, tak v drtivé většině případů lze nainstalovat ovladače z Windows Vista. Ne však formou klasické instalace, ale ovladače je nutné komponentám vnutit skrz správce zařízení, pak prý grafické karty fungují bez problémů. Ty však nastávají u netradičních zařízení, jako jsou tiskárny a podobně. V těchto případech už prý systém ovladače občas odmítne.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Mnoho lidí včetně mě ve Windows Vista nadávalo na User Account Control, který vás neustále otravoval bezpečnostními otázkami. Ten byl ve Windows Seven značně přepracován a nově jej lze nejen zapnout a vypnout, ale je zde i několik úrovní ochran. Pokud budete chtít instalovat vlastní aplikace, připravte se na možné problémy. Většina z nich sice běží, maximálně musíte nastavit režim kompatibility, ale pochopitelně se objevují i takové, které nefungují korektně. Patří mezi ně například oficiální ICQ klient, který mrzne s železnou pravidelností.

Pokud však máte o Windows Seven zájem, nenechte se odradit, protože většina uživatelů je hodnotí na první betaverzi velmi kladně, hlavně po stránce stability a náročnosti systému, když se často shodují v tom, že Vista byla Seven překonána už v této betě - Více a obrázky v dojmech třeba na ZDnetu, Lenovo, Richardshih.com či WinSuperSite.
zdroj: Lenovo, ZDnet

tomas_sulc

Nejnovější články