GeForce 8800 GT? Nemáme...
zdroj: tisková zpráva

GeForce 8800 GT? Nemáme...

8. 11. 2007 20:20 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Dodávky karet GeForce 8800 GT citelně váznou a ani v nejbližší době nebude situace lepší. Proč?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Víte někdo o grafických kartách GeForce 8800 GT, které by byly dostupné a volně k prodeji? Ve většině českých obchodech totiž žádné nejsou, pomalu neexistují, nenacházejí se na skladě. A to není jenom případ České Republiky. Absolutní většina světových obchodů, ať už jsou dislokovány v Evropě nebo v Americe, má na skladech velké houby a žádnou 8800 GT. Popis současné situace vypadá zhruba tak, že většina obchodů má k dispozici v průměru zhruba 15-100 kusů, podle velikosti obchodu a dravosti hlavního nákupčího, nejsnáze dostupné jsou karty od Inno3D (a několika méně známých výrobců) - ale i kdyby jich bylo 1000, tak to samozřejmě nestačí.

Navíc se krátce po zahájení prodeje rozhoupala cena a někde vyletěla až na 285-300 USD (aby také ne) a mnoho obchodů muselo zavést opatření "1 zákazník = jen jedna karta", aby se zabránilo spekulacím. Do budoucna to nevypadá o moc lépe. Tedy, ne že bychom chtěli strašit, ale zjevně někde/někdo/něco nezvládá, protože podle našich neoficiálních informací přijde na sklad druhá a větší várka až 30. listopadu 2007. Do té doby...

Aby to nestačilo, známá to pračka na drby jménem Inquirer reportuje, že jejich vlastní GeForce 8800 GT od BFG určená na testy produkovala při bootování BSOD a nepomáhalo ani vyměnění základní desky. Zdálo se jim to divné, tak rozjeli vyšetřování na toto téma a od svého australského kontaktu v jednom z obchodů se dozvěděli, že nejsou jediní, kdo má tenhle problém. Ten obchod totiž dostal sice jenom 22 karet 8800 GT, ale z toho byly hned 3 vadné (dvě Inno3D 8800 GT 512 a jedna Gainward 8800 GT 512). Prostě DOA, mrtvé už při příjezdu. Větráčky se točily a jinak nic, žádný signál do monitoru. Nepomohla ani opakovaná výměna základní desky. Kontakt si také povzdechl, že z jejich pohledu 13,5 procenta úmrtnosti není zrovna nejlepší skóre. Doufejme, že to byla jenom náhoda, poněvadž jak je to s kvalitou prvních karet od ostatních výrobců, jako je EVGA, ASUS, MSI, Leadtek atd. se zatím neví.

zdroj: vlastní a uvedené servery

cappy

Nejnovější články