Termíny LOTR Online, Age of Conan a Two Worlds
zdroj: tisková zpráva

Termíny LOTR Online, Age of Conan a Two Worlds

26. 1. 2007 14:14 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Společnosti Codemasters a Turbine upřesnily datum premiéry Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar na 24.

Lord Of The Rings Online zdroj: tisková zpráva dubna 2007, kdy tahle MMORPG v kompletně anglickém balení vyjde i u nás (předobjednávka z GameShopu za 1199 Kč). Budete tak moci prožít fantasy dobrodružství v rozlehlém světě Středozemě, kde potkáte známé postavy jako Gandalfa a Společenstvo prstenů. Čeká vás sbírání cenného Tolkienova učení, znalostí a artefaktů, abyste pro svého hrdinu získali více moci.

S LOTR Online, jehož stress-test nedávno začal, souvisí neobvyklá nabídka zvýhodněných plateb (jen 10 dolarů měsíčně nebo 199 dolarů za doživotní přístup), pokud se zapojíte do tzv. Founder programu včasnou předobjednávkou. Vedle snížení výše pravidelných měsíčních poplatků o pár dolarů si tím ještě zařídíte přístup do veřejné bety (30.3.), možnost přenesení vaší vypracované postavy do ostré verze plus dva in-game předměty (Enchanted Cloak of Regeneration, Ring of Agility). Toto vše se týká jen předobjednávek učiněných v zahraničí (v Evropě se bonusy mírně liší, např. přístupem do hry s desetidenním předstihem, půlročním paušálem za 36 liber, šesti nálepkami či jen jedním předmětem), pro ČR ale nic z toho nedokázal CD Projekt zajistit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jiné fantasy MMORPG podle neméně slavné licence, Age of Conan: Hyborian Adventures, bylo naopak odloženo. Včerejší zvěsti z norských deníků nelhaly a dnes tvůrci potvrdili posun z původně zamýšleného dubna až na 30. října 2007, což má být definitvní termín PC verze (ta pro X360 se objeví později). Oficiálním důvodem je potřeba více času pro vyladění hry, nacházející se nyní ve fázi neveřejné bety, aby se naplno využíl její potenciál a uspokojili se fanoušci spisovatele Roberta E. Howarda. Lze jen spekulovat, z kolika procent se na tomto rozhodnutí Funcomu a Eidosu podepsala mohutně propagovaná podpora rozhraní DirectX 10 (resp. spadaání pod Games for Windows značku) a skutečnost, že DX10 grafické karty momentálně ještě nejsou dostatečně rozšířeny.

A do třetice tu máme čerstvou zprávu o zpoždění dalšího, tentokrát primárně singleplayerového RPG Two Worlds, které netrpělivě vyhlíží hráči Gothicu a Oblivionu. Nepřijde 7. března, nýbrž 9. května. Distributor ZUXXEZ obhajuje tento (v krátkém rozmezí druhý) odklad nutností zdokonalit vybalancování postav a multiplayerový mód až pro osm lidí. Jak jsme se dozvěděli od Hypermaxu, v nejbližší době by měl od vývojářů obdržet lokalizační kit, aby mohl Two Worlds počeštit (zatím není rozhodnuto, zda titulky nebo dabing) a v ideálním případě uvést na domácí trh ještě během měsíce lásky za cenu nepřesahující tisícovku.

zdroj: PR, WP, vlastní

jd

Nejnovější články