Carrier Command: Gaea Mission

Carrier Command: Gaea Mission

Články

České a slovenské hry pod koly času

Příběh herního vývoje v České republice, potažmo v bývalém Československu, je vzhledem k okolnostem až překvapivě bohatý. Během posledních třiceti let vzniklo na našem území několik stovek počítačových her, na kterých se podílely desítky vývojářských týmů a stovky osamocených jednotlivců. Od nadšených propagátorů moderní techniky v době hroutícího se komunismu, přes první nesmělé pokusy o komerční produkci poloviny devadesátých let, až po vysokorozpočtové hry s celosvětovou distribucí, všechny tvůrce českých her pojila dohromady snaha prorazit navzdory ztíženým podmínkám. Ať už bylo cílem jen pobavení několika blízkých přátel, nebo snaha o koupi nového Ferrari, čeští a slovenští vývojáři museli čelit celé řadě problémů.

Olomoucký festival AFO odhalil edukační potenciál tradičních her

Popularizace her pro široké masy je obvykle realizována skrze televizní či jiné reklamy. Jak však zájemcům o náročnější druh obsah představit komplexnější pohled na význam či vývoj her? Tato otázka stála i letos v pozadí menšího bloku věnovaného hrám v rámci olomouckého festivalu AFO. Zatímco loni došlo během AFO na promítání dokumentů o hrách, letos Olomouc navštívilo několik vývojářů se svými přednáškami včetně Dana Vávry, kterému jsem použil několik otázek ohledně historických a výzkumných aspektů vývoje Kingdom Come. Odpovědi najdete v samostatném článku.

Carrier Command: Gaea Mission - videorecenze

Carrier Command nás v mnoha ohledech překvapil viz recenze. Jednak tím, že se vůbec vrátil na...

Fight Club #98 HD: Boxerka z Radiožurnálu

Po divokém Fight Clubu #97 jsme tentokrát zvolnili tempo a přidali ženský element, abychom Klub rváčů trošku zjemnili. Alžběta Havlová, náš host, však boxuje, má ráda střílečky a v mulťáku se s třináctiletými křiklouny nijak zvlášť nepáře, takže s tím zjemněním to zas tak úplně nevyšlo. Na druhou stranu jsme si s ní výborně pokecali o tom, jak se točí herní reportáže v Českém rozhlase, a jako to je být hráčkou – matkou.

Vyzkoušejte si Carrier Command: Gaea Mission v PC demu

Ne, že by se nám Carrier Command: Gaea Mission nelíbil, naopak, líbil (viz Ne, že by se nám Carrier Command: Gaea Mission nelíbil, naopak, líbil (viz recenzi), ale určité mušky, které je třeba vychytat pořád má.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
3. října 2012
Recenze