Nejčtenější články týdne: Mafia IV, Red Dead a Age of Empires IV
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: Mafia IV, Red Dead a Age of Empires IV

17. 11. 2019 17:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Opravdu Mafia dodnes těží tak moc jen z výborné jedničky? Dvojka schytala svého času slušnou kritiku, byť jde samozřejmě o povedenou hru. Podobné je to vlastně i u trojky, která už podle leckterých pamětníků „není ta pravá Mafia“. I tak ale jméno Mafia pořád táhne jako magnet, a tak není divu, že se aktuální spekulace o čtvrté Mafii dostaly na vrchol žebříčku nejčtenějších článků za poslední týden. Konkurence přitom byla víc než silná: například Red Dead Redemption II na PC nebo Age of Empires IV.

Nejčtenější články týdne

Red Dead Redemption 2 PC 4K
Herní testy Red Dead Redemption 2 na PC. Jakou grafickou kartu potřebujete?
Jak už jsem naťukl v předcházejícím článku, Red Dead Redemption 2 není ve svých nárocích na hardware žádný střízlík. V nejvyšší kvalitě vyždímá i momentálně nejvýkonnější grafické karty na trhu. Ne každý ale potřebuje hrát ve 4K na ultra. Pojďme se proto podívat, jaké grafiky na hru stačí a s jakým nastavením detailů.
Mafia III
Spekulace: V Mafii IV se podíváte do Vegas v 70. letech, do Mafie II se vrátíte v remasteru
Kolem Mafie začíná být živo. V září jsme se dozvěděli o podezřelé registraci ochranných známek, která byla podezřelá proto, že k ní došlo po neobvykle krátké době. Mezi ochrannými známkami byla Mafia II a dvakrát Mafia s různými logy. Vznikly tak spekulace o remasterech prvních dvou dílů a potenciálním vývoji čtvrtého dílu, který by mohl být maskovaný za jednu ze dvou Mafií. A teď se objevují další spekulace v souladu s těmito informacemi.
PLANET ZOO RECENZE
Planet Zoo – recenze
Většina z vás nejspíš někdy v životě slyšela název Zoo Tycoon a dost možná jste u této legendární hry strávili hezkých pár (hezkých) večerů. Stavěli jste si svou vysněnou zoologickou zahradu a starali se o blaho zvířat i zákazníků. A teď, po letech, se konečně objevil duchovní pokračovatel jménem Planet Zoo. Je důstojným nástupcem tycoonovské strategie? Zůstal za očekáváním? Nebo svého předchůdce dokonce převyšuje?
Age of Empires II: Definitive Edition
Právě vyšlo Age of Empires II: Definitive Edition, večer se představí Age of Empires IV
Série Age of Empires žije, dýchá, dokonce prosperuje, o čemž svědčí dnešní dvě velká oznámení. To první z nich je, že se už teď můžete pustit do kompletně předělané verze legendárního druhého dílu – vypadá a zní moderně, hraje se stejně dobře jako kdysi. No a to druhé se týká prozatím tajuplné čtyřky, která už brzy tajuplná nebude.
Age of Empires IV
První záběry z Age of Empires IV: Série se vrací do středověku
Tak nakonec je to přeci jen návrat do středověku. Age of Empires IV, očekávané pokračování velebné strategické série pod taktovkou zkušeného studia Relic, se vydává do dob, kdy rytíři byli čestní, moudří a vynikající v zabíjení bezbranných vesničanů, selky bez problémů vraždily kance a trebuchety vrhaly devadesátikilové kameny víc než tři sta metrů daleko.

Redakce doporučuje

NfS Porsche/Underground 2
Need for Speed: Porsche Unleashed a Underground 2 byly nejlepšími díly série, ale dnes by neuspěly
Kdy jste se naposledy skutečně bavili u nových Need for Speed? Pro mě to donedávna byli Rivals z roku 2013, ale momentálně se vážně (až překvapivě dobře) bavím u Need for Speed Heat. Nicméně ani jedna z těchto her se mi nevryje do paměti jako Need for Speed: Porsche Unleashed a Need for Speed: Underground 2. Geniální závodní hry. Hry, které by v dnešní době neobstály.
Red Dead Redemption 2 PC 4K
Google Stadia nabídne v den spuštění 12 her, další přibydou ještě letos
Budoucnost už je za dveřmi. Ambiciózní streamování her v podání Stadie od Googlu startuje 19. listopadu v různých zemích světa, i když ta naše v srdci Evropy a další menší trhy budou zatím chybět. Google si dal načas s oznámením her, které budete streamovat na obrazovky nejrůznějších zařízení v den spuštění služby, a výběr je to docela zajímavý.
REMAKY
Naše nejvytouženější remaky a remastery
S remaky, remastery a všelijakými dalšími produkty vampýrsky sajícími peníze z chudáků nostalgiků se roztrhl extrémně lukrativní pytel, takže se do nového kabátku oblékají i hry, které bychom asi klidně dál vídali v roztrhaných hadrech (mluvíme o tobě, Panzer Dragoone). Naopak nějaké staré klenoty dál upí v osidlech odporné grafiky, špatného technického stavu a/nebo nízkého rozlišení. No a tak jsme dali hlavy dohromady a přinášíme vám redakční výběr toho, co by každopádně mělo být polapeno, přeleštěno a vypuštěno zpátky do světa. Jako obvykle – jeden redaktor, jedna hra.
Switch topky
Nejlepší hry pro Switch, které si jinde nezahrajete
Herní průmysl je exkluzivitou prolezlý. Mají ji konzole i počítačové eshopy. Ale zatímco na PC se tento problém dá obejít prostým stažením požadovaného launcheru, v případě konzolí to tak jednoduché není. Kdo se neobejde bez těch nejlepších her posledních let, ten musí kromě PC (případně Xboxu) zamířit i k Sony a Nintendu. Dnes si řekneme, co by vás nemělo minout na poslední jmenované platformě.
hangar 13 spekulace
Pracují v Hangar 13 na Mafii IV nebo novém Bioshocku? Máme další indicie
Internet miluje spekulace. Osobně nejsem jejich velkým zastáncem, ovšem když zrovna nejde o nově vytvořený účet na Redditu, který tvrdí, že má důvěryhodné zdroje a kryje se anonymitou, nýbrž naopak o malé drobečky rozsypávané samotným vydavatelem, tak se zvědavosti neubráním. Zatím není nic potvrzené, ale události posledních dní by teoreticky mohly naznačovat nový Bioshock. Nebo taky Mafii IV.

Videa

Gamesplay_poutáky_ahoj
LongPlay – ukazujeme pokročilejší části Death Stranding
Včerejší technické problémy nám zabránily vysílat třetí díl našeho LongPlaye, čímž se ale mistři v doručování, jako jsme my, nenechají rozhodit. My vám ten stream přivezeme! Ve dvou předchozích dílech našeho LongPlaye jsme Death Stranding hráli od začátku, abychom se vyhnuli spoilerům. Tentokrát už se podíváme do části, kde Sam Porter Bridges dostává zbraně spolu s o poznání těžšími zadáními dodávek. Čeká nás výprava do zasněžených oblastí i příliš blízká setkání s Vyvrženými věcmi i teroristy usilujícími o naše krky.
Gamesplay_poutáky_ahoj
GamesPlay – hrajeme PC verzi Red Dead Redemption II
Tolik spekulací a tolik očekávání se točilo kolem PC verze Red Dead Redemption II. Jednička zůstala bohužel jen na konzolích, zatímco dvojka si na PC hledala cestu celý rok. Nakonec se tam dostala, my ji v redakci máme a náruživě hrajeme. Nebo se spíš kocháme její krásou i vysokým frameratem, protože příběh jsme si poctivě odehráli loni.
Gamesplay_poutáky_ahoj
Sledujte Fight Club #452 s vývojáři městské akce Velvetist
Po nějaké době opět v našem podcastu přivítáme vzácné hosty – tentokrát dokonce v množném čísle. Do klubovny serveru Games.cz dorazí dvoumužné studio SiCzech, které můžete znát díky adventuře The Naked Game. Přijdou si s námi popovídat o všem možném, především ale o městské akci Velvetist, která se inspiruje první Mafií.
Gamesplay_poutáky_ahoj
GamesPlay – hrajeme Need for Speed Heat
Na letošní díl Need for Speed jsme se ani netěšili. Po Paybacku byl náš strach z hamižnosti EA větší než kdy předtím, ale naše obavy se nakonec ukázaly jako mylné. Po mikrotransakcích se slehla zem, auto už nevylepšujete náhodnými díly. Světe div se, EA se poučilo a nechalo studio Ghost Games dělat to, co opravdu umí – závody.
HW44
Hardware Club #44: Jak měřit FPS
V hardwarových testech běžná věc: počítadlo FPS společně s dalšími statistikami v rohu videa. Jak si takové počítadlo zprovoznit a co nám říká? Povíme si v 44. Hardware Clubu.
Gamesplay_poutáky_ahoj
LongPlay – Crusader Kings II podruhé #4: Jó, být tak císařem
Na to, že jsme z rodu Hrabišiců úspěšně udělali tu nejmocnější panovnickou dynastii ve střední Evropě, která kromě českých zemí dominuje i mnoha okolním državám, se zas tak dobře nevyznáme ve feudální politice. Opět nám hrozí, že se po smrti současného panovníka celá země roztříští mezi mnoho dědiců. Takže by to chtělo urychleně vyměnit královský plášť za ten císařský.

Nejnovější články