Dějepisné módy pro Assassin’s Creed Origins a Odyssey jsou nyní zadarmo
zdroj: Ubisoft

Dějepisné módy pro Assassin’s Creed Origins a Odyssey jsou nyní zadarmo

15. 5. 2020 12:11 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Kdo dostal chuť na poučnou historickou procházku, má štěstí. Dosud byla bezplatná výuka skrze Discovery Tour u posledních dvou dílů Assassin’s Creed podmíněná vlastnictvím základní hry, a pokud jste v Egyptě a Řecku nechtěli zabíjet, jen se něco přiučit, museli jste zaplatit přes pět stovek českých korun. Bylo to levnější než zpáteční letenka do Středomoří, ale teď už odpadá i tenhle desátek.

Assassin’s Creed je série zaměřená primárně na vraždění, byť je to vraždění v nádherných, historicky poměrně věrných kulisách, když si tedy odmyslíme přítomnost božstev, úlomků První civilizace a dalších mírně fantasmagorických prvků. Než do písemky z dějepisu napíšete, že Ezio Auditore zabil papeže, protože mu ukradl jablko, projděte si raději příslušné encyklopedické zápisky, které předchozí hry nabízely.

Origins a Odyssey ale sebrané spisy o daných obdobích při vydání chyběly a každou z her doplnil až zhruba rok po vydání samostatně hratelný mód zaměřený pouze na vyučování. Dovzdělat se můžete v oboru mumifikace (oni svým nebožtíkům vytahovali mozek dlouhým drátkem skrz nos, chápete?!), stavby pyramid či rodinného života Egypťanů, v případě Řeků se nabízejí třeba okruhy o historii olympijských her, výchově dětí ve Spartě a mnoho a mnoho dalších.

zdroj: Ubisoft

Do včerejška byste za tuhle výuku dějepisu hravou formou museli zaplatit, nyní si můžete oba kousky až do 21. května vyzvednout zdarma na Uplay. Klidně se na exkurze můžete vydat i později, v knihovně vám zůstanou i po uplynutí limitu.

Discovery Tour pro Origins vám na pevném disku zabere 42 GB, u Odyssey se nároky vyšplhaly dokonce na 50 GB. Po virtuálních světech se posléze můžete toulat buď sami, nebo procházet stanovené trasy s doprovodným komentářem.

Více včetně hodnocení si o nich můžete přečíst v příslušných článcích tady a tady – a pozor, na rozdíl od základních her nemají české titulky. Kromě dějepisu si tak osvěžíte ještě angličtinu či jiný světový jazyk.

zdroj: Ubisoft

Ubisoft se zatím nevyjádřil, jestli se svého vlastního výukového módu dočká i nadcházející Assassin’s Creed Valhalla, ale zdá se, že jde o nastavený trend, který bude dodržován i nadále. Nedávno se v rámci série poučných videí Ubisoft vrátil také ke starším dílům a rozebral třeba okolnosti třetí křížové výpravy z jedničky.

Nejnovější články