Slovenské RPG Sacred Fire uspělo na Kickstarteru a přidává dodatečné cíle
zdroj: tisková zpráva

Slovenské RPG Sacred Fire uspělo na Kickstarteru a přidává dodatečné cíle

10. 4. 2017 19:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vývojáři ze slovenského studia Poetic to dokázali! Jejich psychologické RPG Sacred Fire na Kickstarteru vybralo požadovaných 50 tisíc dolarů, i když to bylo docela o prsa. Kampaň končí přibližně za dva dny a kousek, a na počítadle se v době psaní téhle věty skví cifra 51 127 amerických dolarů. Na dosažení dodatečných cílů už nezbývá moc času, takže pokud chcete tohle dobrodružství kaledonských rebelů proti římské moci podpořit, raději si pospěšte.

Článek o Sacred Fire už sice vyplodil Adam i , ale stejně raději zopakuji nejdůležitější vlastnosti hry. Jste válečníkem v Kaledonii, tedy přibližně dnešním Skotsku, a potýkáte se s invazí Římské říše. Hlavní roli ale nehrají vaše svaly, nýbrž váš mozek. Povaha vaší postavy, její sklony k agresivitě nebo úskočnosti, její emoce a přesvědčení, to všechno určí, kdo vyjde jako vítěz z jednotlivých střetnutí, a jaký to bude mít efekt na okolní svět.

Další důležitou součástí hry jsou mezilidské vztahy. Můžete se spřátelit až s osmi důležitými postavami včetně mladé královny Morrigan a využít jejich spojenectví k dosažení vlastních cílů. Ty jsou samozřejmě taktéž proměnné. Budete usilovat o příměří, totální anihilaci nepřítele, nebo něco docela jiného? Co třeba se rovnou přidat k Římanům jako nějaký modře pomalovaný Jidáš? Samozřejmě neslibuju, že něco takového bude možné, ale asi vidíte potenciál plynoucí z netradičních mechanik a prostředí.

zdroj: Archiv

Celá tahle kombinace zní nesmírně lákavě, zvlášť ve spojení s osobitou uměleckou prezentací a tolikrát propíraným vypravěčem v podání Douga Cocklea, známého svým ztvárněním zaklínače Geralta z Rivie. A to ještě nemusí být všechno. Pakliže vybraná částka dosáhne hranice 55 tisíc, Sacred Fire nabídne vylepšenou úpravu vaší postavy tak, abyste si mohli vytvořit hrdinu, který bude opravdu váš. Za 60 tisíc do hry přibude protagonistův vnitřní hlas, provázející vás důležitými rozhodnutími. A pokud by komunita nadělila 65 tisíc, můžete se těšit na částečný dabing všech 10 hlavních spojenců a nepřátel.

Tvůrci také nabízejí nové odměny výměnou za vaši finanční podporu. Jednou z nich je tzv. „Prastará krev“. Váš hrdina bude součástí nepřerušené dávné linie prvních osadníků Kaledonie, takže ostatní postavy k němu budou chovat o dost větší respekt. Další lahůdkou je orel skalní jakožto váš osobní mazlíček. Budete díky němu vypadat mnohem impozantněji, pomůže vám při lovu, a ještě se s ním můžete skamarádit. A nakonec tu je jedna odměna, která se hrou jako takovou nemá nic společného. Jde o budíček, upozornění na SMS a vyzváněcí tón namluvený drsným hlasem Douga Cocklea.

Musím říct, že z úspěchu kampaně Sacred Fire mám opravdovou radost, protože mě vážně zajímá, s čím se Poetic Studio na jaře 2018 (možná; žádné sliby, však to znáte) vytasí. Hra nejprve vyjde na PC a později by měly následovat i konzolové verze pro Xbox One a PlayStation 4.

Nejnovější články