Dying Light oslavuje páté výročí ve velkém stylu: víkend zdarma, nové DLC a měsíc událostí
zdroj: tisková zpráva

Dying Light oslavuje páté výročí ve velkém stylu: víkend zdarma, nové DLC a měsíc událostí

21. 2. 2020 15:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jak si člověk nemá připadat starý, když mu vývojáři pořád připomínají, kolik let uplynulo od hry vydané pocitově „nedávno“? Dying Light je v půli cesty k prvním kulatinám. Skvělý mix akce, zombií a parkouru přitom neztratil nic ze své velmi aktivní komunity a tvůrci proto neměli mnoho důvodů vrhat se rychle na pokračování. I teď po pěti letech od vydání vychází nové přídavky a konají se komunitní akce.

Popularita Dying Light v posledním roce spíš rostla, než že by spolu se stárnutím hry očekávatelně klesala. Počet hráčů na Steamu od začátku minulého roku začal strmě stoupat po tisícovkách a v poslední době u hry v průměru vysedává na šest tisíc hráčů. V nejfrekventovanější hodině jich bývá dokonce víc než dvojnásobek.

Za těch pět let se do světa nemrtvých vydalo 18 milionů hráčů, kteří byli popudem pro nekončící zásobu dodatků a herních událostí. A dalším popudem je i zmiňované pěti leté výročí, díky kterému je Dying Light poprvé ve své historii zdarma k vyzkoušení na Steamu od včerejška do neděle. Tamtéž je zároveň výrazná sleva na konečných 17,5 eura, která vám zajistí přístup i do battle royale odbočky Dying Light: Bad Blood.

zdroj: Archiv

Studio Techland přiznává, že k pravému výročí došlo 27. ledna, ale skutečné oslavy začínají až teď. Kromě free weekendu se rozjel ještě měsíc plný komunitních akcí, který skončí 19. března. Vrátí se ty nejoblíbenější události z minulosti, kterých byly tři desítky, ale objeví se i nějaké nové.

Dále v pořadí je nové DLC 5th Anniversary Bundle, ve kterém naleznete nový obleček, skin buggyny a trojici zbraní: dvouhlavňová brokovnice, trubka a kladivo. A k tomu všemu se všem hráčům odemyká nová obtížnost hry nazvaná Story Mode, která ji značně zjednoduší, abyste se mohli plně soustředit na vyprávění.

Vzhledem k tomu, že Dying Light 2 bylo z letošního jara odložené na neurčito, jeví se free weekend jedničky se solidní slevou jakou skvělá náhrada. Obzvlášť když jde o povedenou hru, o kterou se navíc tvůrci ukázkově starají i pět let po jejím vydání.

Nejnovější články