Značky Saints Row a Red Faction budou pokračovat i po uzavření studia Volition
zdroj: tisková zpráva

Značky Saints Row a Red Faction budou pokračovat i po uzavření studia Volition

5. 9. 2023 11:30 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Koncem minulého týdne proběhla éterem zpráva o tom, že se po 30 letech existence uzavírá studio Volition, které se nejvíce proslavilo sériemi Saints Row a Red Faction. Rozhodně smutná zpráva pro všechny fanoušky, kteří ale zjevně nemusí truchlit příliš, protože obě zmíněné značky budou fungovat nadále i bez svých původních stvořitelů.

Prozradilo to vydavatelství Deep Silver, které studiu poděkovalo za jeho práci, ale v příspěvku zároveň potvrdilo, že jak série Saints Row, tak i Red Faction zůstanou i nadále „naživu“ pod křídly německo-rakouské firmy Plaion (mateřská společnost Deep Silver).

Přirozeně to automaticky neznamená, že se v obou případech dočkáme nějakého brzkého vydání nových dílů, ale minimálně se jedná o ujištění, že se se značkou Saints Row počítá i po nepovedeném rebootu z minulého roku, který byl přijatý velice vlažně, a navíc se příliš dobře neprodával.

Mohli bychom si ale zavěštit z pomyslné křišťálové koule a zamyslet se, kdo by se série mohl ujmout. Poměrně velký smysl by například dávalo studio Dambuster, které do cílové rovinky po letech úspěšně dovedlo Dead Island 2. Součástí skupiny Embracer jsou ale také lidé z Flying Wild Hog, kteří v minulosti jasně ukázali, že jde o zručné i všestranné tvůrce.

Série Red Faction se plnohodnotného nového dílu nedočkala už dlouhých 12 let. Ostatně THQ v roce 2011 oznámilo, že kvůli slabým prodejům Red Faction: Armageddon se jim už na dalších dílech pracovat nechce. Jak jsme se ale už párkrát přesvědčili, doba podobným návratům občas přeje.

K uzavření studia Volition došlo v důsledku restrukturalizace mateřské společnosti Embracer Group. Ta se v tomto roce dostala do horších finančních podmínek, pravděpodobně i kvůli zrušenému obchodu se Saúdskou Arábií. Další z obětí těchto změn se stalo ještě třeba studio Campfire Cabal, v němž pracovali zaměstnanci stojící za sérií Expeditions.

Nejnovější články