Xbox ve víru spekulací o konci exkluzivit příští týden představí svou vizi budoucnosti
zdroj: Foto: Bethesda Softworks

Xbox ve víru spekulací o konci exkluzivit příští týden představí svou vizi budoucnosti

6. 2. 2024 11:14 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Po dni plném spekulací, které hry ze stáje Microsoftu by se mohly podívat i na konzole od jiných výrobců, šéf Xboxu Phil Spencer slíbil rozhřešení. Xbox se prý příští týden v mimořádné tiskové konferenci podělí o svou vizi budoucnosti.

První semínka pochybností o trvalé exkluzivitě některých her od Microsoftu zaseli insideři v lednu. Tehdy se objevil drb, že by se na PlayStation a Switch mohla vydat rytmická akce Hi-Fi Rush od Tango Gameworks. Nedlouho poté ho následovala spekulace, že by se na konkurenčních konzolích mohlo objevit také multiplayerové pirátské dobrodružství od Rare, Sea of Thieves.

Během uplynulého víkendu se na tuhle dvojici začaly nabalovat ještě výraznější tituly. Podle zákulisních, ale stále pravděpodobnějších informací by se na PlayStation mohl podívat také Starfield, stejně jako nadcházející Indiana Jones and the Great Circle od MachineGames.

Nejnovějším kandidátem, kterého prý Microsoft pro vydání na konzoli od Sony zvažuje, pak má být série Gears of War. Tvrdí to herní novinář Jeff Grubb v pořadu Game Mess Mornings. Zároveň ještě před oznámením Phila Spencera Grubb uvedl, že se Microsoft hodlá o novinky ohledně změny strategie podělit během února. Oznámení mělo být původně plánované na konec měsíce, novinář ale správně odhadl, že kvůli únikům a spekulacím může přijít i dřív.

Spekulace o konci exkluzivity zavdávají spoustu prostoru pro teorie o budoucnosti Xboxu jako platformy, které Phil Spencer zatím přímo neadresoval. „Posloucháme a slyšíme vás,“ vzkázal Spencer fanouškům. „Na příští týden jsme naplánovali mimořádnou tiskovou konferenci, kde se s vámi podělíme o detaily ohledně budoucnosti Xboxu.“

Nejnovější články