Odložené Alone in the Dark se připomíná novým trailerem s filmovými hvězdami
zdroj: Foto: Pieces Interactive

Odložené Alone in the Dark se připomíná novým trailerem s filmovými hvězdami

19. 1. 2024 8:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nejnovější trailer na survival horor Alone in the Dark, který vyjde už za pár měsíců, zve hráče do strašidelného panství Derceto. Tam se budete moct vžít do rolí Emily Hartwood a detektiva Edwarda Carnbyho, které ztvárnili Jodie Comer, respektive David Harbour, a prozkoumat sídlo plné zlověstných tajemství.

Hra, která je jakousi moderní předělávkou a zároveň pokračováním klasického survival hororu, v sobě mísí psychologický horor a jižanskou gotiku a vychází 20. března na PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5.

Alone in the Dark je schválně designovaná jako pocta původní hře, obohacená o příběh, za nímž stojí Mikael Hedberg. Ten měl na svědomí například horory SOMA a Amnesia: The Dark Descent. Znepokojivou atmosféru hry pak jen umocňují monstrózní kreace Guye Davise, známého ze spolupráce s Guillermem del Torem, a podmanivý doomjazzový soundtrack Jasona Köhnena.

Hry jsme se původně měli dočkat už loni, ale tvůrci se zachovali moudře a tehdy se blížící těžké váze v podobě žánrově nejspíš trochu podobného Alan Wake II se raději klidili z cesty. A to dokonce přiznaně. Tak nezbývá než doufat, že těch pár měsíců navíc tvůrci využili k dobru a že Alone in the Dark vyjde v dobrém technickém stavu.

Nejnovější články