Ještě letos dostaneme novinky o Dragon Age 4. Povídky ze světa hry už jsou tu
zdroj: BioWare

Ještě letos dostaneme novinky o Dragon Age 4. Povídky ze světa hry už jsou tu

7. 12. 2020 16:48 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Studio BioWare neprožívá nejšťastnější období. Firma, která bývala miláčky milionů, se potýká s problémy, poslední dva velké releasy rozhodně nezabodovaly tak, jak by se slušelo a v uplynulém týdnu firmu opustili dva klíčoví veteráni, s jejichž odchodem končí velká éra „starého BioWare“.

Asi nejočekávanějším projektem firmy, na nějž je aktuálně upřena hráčská pozornost, je Dragon Age 4 (mohl bych sice zmínit plánovaný restart Anthem, ale koho to zajímá, že). Hra byla oficiálně oznámena v roce 2018 krátkým teaserem na The Game Awards, od té doby jsme se toho bohužel příliš nedozvěděli.

Hra má i letos dostat na prosincové akci Geoffa Keighleyho svůj prostor, doufejme tedy, že tentokrát budou autoři o něco sdílnější a kromě záběrů z hraní se třeba dočkáme i (alespoň rámcového) termínu vydání.

Není to ale to jediné, co se kolem Dragon Age 4 v poslední době událo. K dispozici jsou čtyři nové příběhy ze světa hry, které si, dokonce v českém překladu, můžete přečíst pod tímto odkazem.

V tuto chvíli není jasné, zda hra míří jen na novou generaci konzolí a PC, nebo zda zvládne vydání i na té staré. S ohledem na to, že i dosud poslední Inquisition byl mezigeneračním titulem, se ale dá očekávat, že majitelé PS4 a Xboxu One nebudou ponecháni napospas.

Nejnovější články