Experti na žánr MMO chystají onlinovku ze světa Marvelu
zdroj: Square Enix

Experti na žánr MMO chystají onlinovku ze světa Marvelu

29. 11. 2021 16:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Marvel je teď v kurzu, a tak se nemůžeme divit, že si každý chce ukousnout z velmi bohatého koláče. Vedle Sony a jejího Spider-ManaWolverinem, Square Enixu s Avengers nebo Guardians of the Galaxy a v neposlední řadě také Firaxisu a Midnight Suns vystrkuje růžky ještě společnost Daybreak Game Company s chystaným MMO ve světě komiksů od Marvelu.

Není to poprvé, co se o něčem takovém hovoří. Stejné studio údajně pracovalo na marveláckém MMO až do roku 2019, kdy ale mělo dojít k jeho zrušení vlivem masivního propouštění zaměstnanců. Jak se zdá, z projektu tak úplně nesešlo a dozvídáme se o jeho vzkříšení.

Zatím nemáme oficiální oznámení, ale finanční zpráva mateřské společnosti Enad Global 7 snad nemá moc důvodů lhát. Na 19. stránce, kde se rozebírají dlouhodobější cíle, je v kategorii AAA her uvedená jen jedna: „Nové MMO využívající licenci Marvel“.

Vývoj této hry je údajně svěřen do rukou Jacka Emmerta z texaské pobočky Daybreak Game Company nově přejmenované na Dimensional Ink Studios. Emmert má s vývojem multiplayerových her velmi bohaté zkušenosti. Mnoho let pracoval v Cryptic Studios na hrách Champions Online, Star Trek Online či City of Heroes. Chvilku pracoval pro Perfect World a nyní šéfuje dodnes aktivnímu, deset let starému MMO DC Universe Online. Nadřazená společnost Daybreak Game Company pak má pod palcem značky jako EverQuest, PlanetSide, H1Z1 a nově také Dungeons & Dragons Online a Lord of the Rings Online.

MMO s Marvelem (že by se jmenovalo Marvel Universe Online?) by proto mohlo být ve velmi schopných rukách. Ale protože je hra uváděná v sekci finanční zprávy označené jako „blízké a dlouhodobé plány pro indie, live service a AAA produkty“, dost možná si na ni ještě pár let počkáme.

Nejnovější články