O dva roky později – na Steamu je dostupná hotová verze Blitzkrieg 3
zdroj: tisková zpráva

O dva roky později – na Steamu je dostupná hotová verze Blitzkrieg 3

4. 6. 2017 18:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V květnu roku 2015 vstoupil Blitzkrieg 3 do early accessu na Steamu s tím, že plná hra vyjde do 4–5 měsíců. A nakonec jsou z toho celé dva roky… Tak už to ale bývá s naprostou většinou early access her. Blitzkrieg 3 je však konečně venku. Navíc za stejnou cenu jako doposud, ale s mnohem větším množstvím obsahu.

Možná je dobře, že „závěrečný“ vývoj hry trval déle, protože autoři ze studia Nival měli dost času napumpovat hru pořádnou porcí misí, módů, jednotek atd. Ostatně, považte sami z infografiky níže, jak chudá by hra byla, kdyby vyšla v roce 2015. Když si nyní zakoupíte dokončenou verzi, čeká vás 63 misí (1 je v Deluxe edici) za Sovětský svaz, osu a spojence, které pokrývají průběh celé 2. světové války – invazí do Polska počínaje, pádem Berlína konče.

V misích na vás čeká na 200 různých, dobově přesných, bojových jednotek, z nichž 120 si ukrajují vozidla, 40 pěchota a o zbytek se dělí třeba děla a letecká podpora. Kromě hlavní kampaně se můžete do bleskové bitvy pustit online s přáteli i nepřáteli, nebo si střihnout klasický skirmish v režimu jeden na jednoho, dva na dva a tři na tři.

unnamed zdroj: tisková zpráva

Největší inovací třetího dílu má být umělá inteligence Boris, která má být postavená na neuronové síti. V praxi to znamená, že byste neměli vůbec poznat, že hrajete proti počítači. Boris nemá žádné skryté informace, vychází pouze z toho, co by viděl běžný hráč. Umí se schovávat, přepadávat, oplácet útoky… A dává to smysl. Jeho chování se zkrátka jen tak nenaučíte, a porazit ho by mělo být poměrně obtížné.

Blitzkrieg 3 je k dispozici na Steamu v základní edici za 30 euro, Deluxe edice je k mání za 50. Za nemalý příplatek obdržíte jednu misi s obřím kanónem Dorou, tři speciální velitele a tři tanky pro každou stranu, stříbrnou přezdívku v chatu a sochu do vaší základny.

Nejnovější články