Válečná simulace Československo 38-89 získala prestižní ocenění za nejlepší vzdělávací titul
zdroj: tisková zpráva

Válečná simulace Československo 38-89 získala prestižní ocenění za nejlepší vzdělávací titul

5. 8. 2015 15:15 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Česká a z Karlovy univerzity a Akademie věd pocházející vzdělávací simulace Československo 38-89 (které jsme se věnovali například v rámcí pravidelného pořadu Games TV) získala prestižní cenu Games Learning Society Showcase 2015, jež se udílela v americkém Madisonu. Jak již samotný název ocenění napovídá, jedná se o sdružení vývojářů, vědců a vůdčích osobností herního průmyslu, které se zabývají hrami čistě výukovými. 

V komisi, jež nominované hry hodnotila, usedl například i John Romero, jehož renomé musí být známé snad každému pamětníku prvopočátku žánru FPS. Ten vyzdvihl kvality hry a chválil její potenciál. „Odvedli jste skvělou práci. Československo 38–89 ukazuje, jak se mohou učit děti v budoucnosti,“ řekl John Romero. Hodnocení komise dodává: „Československo 38–89: Atentát má vynikající provedení a strhující atmosféru. Zároveň přistupuje k závažnému tématu s maximálním respektem."

Ocenění se samozřejmě musí líbit tvůrcům titulu. Stanislav Kokoška z Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd byl jedním z garantů a vysvětluje: „Chtěli jsme ukázat velké historické události očima běžných lidí, kteří v té době žili. Myslím, že právě tento přístup zaujal americkou porotu."

Pokud dosud nevíte, co Československo 38-89 je, tak se určitě podívejte na oficiální stránky, kde si můžete tuto atraktivní simulaci temnějšího období našich dějin za necelé dvě stovky také zakoupit. Samotné ocenění je skvělým úspěchem českého týmu, který ukázal, že podobné hry mají smysl a dokáží překlenovat zábavu a vzdělání.

Nejnovější články