Final Fantasy Type-0 HD

Final Fantasy Type-0 HD

Články

Dramatický trailer hlásá brzký příchod Final Fantasy Type-0 HD a s ním i dema FF XV

Všichni fandové japonských RPG už asi stříhají metr do vydání konzolové předělávky Final Fantasy Type-0 HD, která původně vyšla jen v Japonsku na PSP. Na PlayStation 4 a Xbox One se tento HD remake objeví 20. března a že se je nač těšit naznačuje i trailer, který najdete uvnitř článku. Kromě akčního systému soubojů, který je stejný jako u skvělé Crisis Core: Final Fantasy VII se Type-0 honosí i skvělým příběhem, který sleduje skupinku kadetů vojenské akademie uprostřed válkou rozvráceného světa.

Video z Final Fantasy Type-0 HD hlásá propagandu císařství Militesi

Fandové JRPG mají na PS Vita doslova žně, ale nové konzole v tomto poněkud zaostávají. To se změní v březnu příštího roku, kdy na PS4 a Xbox One vyjde předělávka původně PSP titulu Final Fantasy Type-0 HD, který se v Japonsku stal před dvěma lety hitem. Zasazením hra spadá do skupinky Fabula Nova Crystallis, ale herním základem má bojem nejblíže k Crisis Core: Final Fantasy VII.

Sqeenix předvádí HD verzi akčního RPG Final Fantasy Type-0 původem z PSP

V Japonsku vyšla PSP verze Final Fantasy Type-0 už v říjnu roku 2011 a po několika letec hra vyjde i na konzolích. Konkrétně se na hru mohou těšit majitelé PlayStation 4 a Xbox One, kteří se Final Fantasy Type-0 HD dočkají v březnu příštího roku. A Square Enix blížící se termín vydání připomíná videem, jehož zkrácená verze údajně poběží letos o svátcích v amerických kinech.

Nové video potvrzuje akční pojetí Final Fantasy XV

O Final Fantasy XV jsme už dobrý rok neslyšeli a je dobře, že se hra připomíná v souvislosti s výstavou Tokyo Game Show zbrusu novým trailerem, který ukazuje akční souboje a stylizaci herního světa. Nejdůležitější ale není trailer, nýbrž dodatečné informace. Dozvěděli jsme se například, že příští rok v březnu vyjde demo Final Fantasy XV, které má být přibaleno k titulu Final Fantasy Type-0 HD, což je PS4/Xbox One remake původní hry pro PSP.

Bleskovky

  • 19. 8. 2015 - PC Verze Final Fantasy Type-0 HD je uzamčena na 30FPS a zdá se, že nepodporuje ani myš.

  • 30. 7. 2015 - Nepotvrzeno: PC verze Final Fantasy Type-0 HD bude pravděpodobně uzamčena na 30 FPS.

  • 19. 3. 2015 - Na eBay se nabízí demoverze Final Fantasy XV za polovinu ceny hry Final Fantasy Type-0 HD, ve které se kód ke stažení nacházel.

  • 17. 2. 2015 - Na PSN zřejmě vyjde Final Fantasy Type-0 HD již 18. února.

  • 6. 2. 2015 - Demoverze Final Fantasy XV vyjde společně v balení s Final Fantasy Type-0 HD.

  • 13. 12. 2014 - Sběratelská edice Final Fantasy Type-0 HD nabídne kromě hry také pozlacený steelbook, soundtrack, 200 stránkový manga komiks, 80 stránkovou art knihu, karty a demo Final Fantasy XV.

ORIGINÁL

Final Fantasy Type-0
Final Fantasy Type-0
Akční
PSP
27. říjen 2011