V RPG Vampire: The Masquerade – Coteries of New York nebudete na pití krve sami
zdroj: tisková zpráva

V RPG Vampire: The Masquerade – Coteries of New York nebudete na pití krve sami

2. 12. 2019 9:58 | Video | autor: Patrik Hajda |

Napjatě očekávané pokračování Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 je zatím v nedohlednu s příslibem, že se ho dočkáme příští rok, do světa World of Darkness se ovšem můžete vydat už za pár dní v rámci RPG/vizuální novely Vampire: The Masquerade – Coteries of New York. V té se k vám mohou přidat společníci, kteří se právě představují.

Coteries of New York si hned na začátku vyberete, do kterého ze tří klanů Camarilly jako novopečený upír vstoupíte: Brujah, Ventrue a Toreador. V rámci této prastaré upíří organizace budete na určitou dobu zakopaní, ale nic vám nezabrání sympatizovat s konkurenčními Anarchy, se kterými Camarilla vede válku.

Nečekejte žádnou akci, Coteries of New York je převážně příběhové RPG vyprávěné formou vizuální novely. To znamená, že vás čeká spousta dialogů a těžkých rozhodnutí, která vás ve výsledku dovedou k jednomu z možných konců hry. Zároveň je tím a počáteční volbou klanu údajně zajištěna dobrá znovuhratelnost, pokud tedy máte čas projíždět ty samé hry několikrát dokola.

RPG prvky jsou zastoupené speciálními vlastnostmi vaší postavy, které využijete jak při rozhovorech, tak v různých testech a soubojích. S přežíváním ve špinavých ulicích New Yorku by vám měli pomoct i společníci, které si můžete naklonit na svou stranu.

zdroj: Archiv

Celkem jsou takové postavy ve hře čtyři: za klan Nosferatu týpek D’Angelo, za klan Gangrel divoška Tamika, z Tremere je tu samotář Agathon a za Malkaviany kope moderní slečna Hope. Všichni čtyři mají svou představovačku v novém videu výše.

Vampire: The Masquerade – Coteries of New York měla původně vyjít na PC (Steam a GOG) už 4. prosince, ale tvůrci potřebovali ještě trochu času na doladění hry. Nové datum vydání je 11. prosinec, přičemž s konzolovými verzemi se počítá v prvním kvartálu příštího roku.

Nejnovější články