Podívejte se na krásný remake komiksové střílečky XIII
zdroj: Microids

Podívejte se na krásný remake komiksové střílečky XIII

13. 6. 2020 8:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Určitě se najde spousta hráčů, kteří před 17 lety neměli PlayStation 2, GameCube, Xbox nebo ani ten počítač, a nemohli si tak zahrát původní verzi komiksové střílečky XIII s originální cellshadovou grafikou. Takoví jedinci nemusejí smutnit. Koncem letošního roku si to totiž vyzkouší v hodně slušivém remaku.

Pokud stejně jako já nedáte dopustit na singleplayerové střílečky, tedy žánr, který postupně ustupuje všemožným multiplayerům, pak si v kalendáři zakroužkujte 10. listopad. Ten den totiž vyjde dnešním pohledem stále unikátní akce XIII odkazující na stejnojmenný belgický komiks z osmdesátého čtvrtého.

Ve hře se sice probouzíte bez vzpomínek na minulé události, podle kterých stojíte za atentátem na prezidenta, ale naštěstí vám nebylo z paměti vymazané zacházení se zbraněmi. Svůj holý život budete bránit pistolemi, brokovnicemi, samopaly, granáty, bazukami a čímkoliv dalším, co poslouží svému účelu. A tím účelem je destrukce.

Pro vyznavače kradmého pohybu je zde plížení, spousta šachet, vrhací nože, snajperky nebo holé pěsti. Ale je dobré vědět, že když se věci zvrtnou (a, přiznejme si, to se při stealthu prostě stává), tak vás záložní kanón za hlasitého burácení vystřílí ze šlamastiky.

Remake této klasiky dorazí ve výše zmíněný listopadový den na počítače, PlayStation 4, Xbox One a Switch, a pokud si ho předobjednáte, dostanete zlaté skiny pistole a nože. K dispozici bude také limitovaná edice ve steelbooku s třemi pohlednicemi a zlatým skinem snad všech zbraní ve hře.

Nejnovější články