Klasické RPG Pillars of Eternity 2: Deadfire vyplulo na konzole
zdroj: tisková zpráva

Klasické RPG Pillars of Eternity 2: Deadfire vyplulo na konzole

31. 1. 2020 10:29 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Vašek si předloni u Pillars of Eternity 2 s námořní tématikou a podtitulem Deadfire docela liboval, komerčně ale pokračování klasického RPG velkou díru do světa neudělalo. Nyní to tvůrci zkoušejí podruhé (a je otázka, jestli lépe), tentokrát na konzolích, kde vyšlo před pár dny. Stejně jako první díl tedy zhruba s dvouletým zpožděním oproti PC verzi.

Pillars of Eternity 2: Deadfire vyšlo na konzolích rovnou v ultimátní edici s veškerým dodatečným obsahem. Může se zdát trochu jako šílenost hrát klasické RPG na konzoli, zrovna s ovládáním se ale podle všeho v Obsidianu poprali celkem s grácií. Což se jim koneckonců povedlo už v případě prvního dílu, od inventáře po souboje. I na konzolích si můžete vybrat mezi jejich realtimovou verzí a tahovou, mezi kterými nicméně nemůžete přepínat v rozehrané hře.

zdroj: Obsidian Entertainment

Zahraniční ohlasy vytýkají konzolovému portu zejména delší nahrávací časy při přechodech mezi lokacemi, které se na Xboxu One X pohybují mezi 20 sekundami až minutou, na méně výkonných verzích PS4 a Xboxu One můžete čekat i jednotky minut. Netýká se to přitom jen velkých otevřených prostranství, ale klidně i miniaturních kobek, na které budete stát úplně stejně dlouhou frontu na disku.

Jinak ale dostanete plnohodnotný RPG zážitek. Vašek si před dvěma lety v recenzi pochvaloval odvahu ve volbě tématu i ochotě zkoušet v rámci žánru nové nápady, druhým Pillars nicméně vytýkal sterilní hlavní příběh a nedotažený systém plaveb. Jinak vám ale vystačí klidně na stovky hodin hraní s velkými možnostmi znovuhratelnosti, spoustou neotřelých vedlejších úkolů, hádanek a prozkoumáváním na moři i na souši.

Pillars of Eternity 2: Deadfire vyšly 28. ledna 2020 na PlayStation 4 a Xbox One a během letošního roku by se měly dostat ještě na Switch.

Nejnovější články