Z Asie dorazily další důkazy o remasteru Mafie 2
zdroj: Take-Two

Z Asie dorazily další důkazy o remasteru Mafie 2

6. 4. 2020 17:40 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Šušká se o tom už od září minulého roku, takže by vydavatelství Take-Two udělalo nejlíp, kdyby spekulace o remasteru druhé Mafie konečně potvrdilo. Nejprve si loni na podzim obnovilo ochranné známky pro loga, pak začala šuškanda o tom, že se chystá Mafie 4, na jejímž enginu by měl jet právě remaster Mafie 2. Teď návrat do Empire Bay v Definitive Edition naznačují ratingové agentury z Jižní Koreje a Tchajwanu.

Na nový zápis korejské ratingové agentury ohledně Mafie 2 upozornil server Gematsu. Příběh Vita Scaletty byste si tak již brzy mohli vychutnat s vylepšenou grafikou na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Agentura udílející ratingy v Jižní Koreji už v minulosti propálila třeba PC verze Okami HD, Sunset Overdrive nebo JRPG Octopath Traveler. Nedávno se jí to samé povedlo s remasterem kampaně Call of Duty: Modern Warfare 2, takže je velmi nepravděpodobné, že by Mafia 2 v hezčím kabátku do pár měsíců nevyšla.

zdroj: Cinemart

Z oficiálních zdrojů je o téhle původem české značce už nějakou dobu ticho po pěšině, částečně i proto, že její třetí díl kdovíjakou díru do světa neudělal. Alespoň v očích tuzemských fanoušků ne. I s jeho návratem se ale podle Gematsu počítá na tytéž platformy, Mafii 3: Definitive Edition ohodnotila spolu s dvojkou pro změnu tchajwanská agentura.

zdroj: Take-Two

Skoro čtyři roky po vydání už by bylo namístě ze strany Take-Two alespoň vyvrátit nebo potvrdit, zda se skutečně pracuje na čtyřce, která se má podle zdrojů odehrávat v sedmdesátých letech v Las Vegas, nebo Hangar 13 kutí něco úplně jiného.

Chvíli se nabízela také možnost, že přinejmenším americké pobočky studia pracují na již oznámené nové hře ze světa BioShocku. Pak se ale ukázalo, že studio shání zaměstnance pro úplně odlišně vyprofilovaný projekt, a jak se můžete dočíst v Patrikově listopadovém článku, malá část týmu se měla vrátit k delší době vyvíjenému prototypu Mafie 4. Ta by měla s pompou vyjít na příští generaci konzolí. Ale nikdo nic neslibuje!

Až na ty remastery Mafie 2 a 3. Ty jsou s posvěcením ratingů, které nejsou zrovna nejlevnější záležitostí, prakticky ložené.

Nejnovější články