Vyzkoušejte si superschopnosti Ježíše v realistické simulaci I Am Jesus Christ
zdroj: tisková zpráva

Vyzkoušejte si superschopnosti Ježíše v realistické simulaci I Am Jesus Christ

9. 12. 2019 11:14 | Téma | autor: Patrik Hajda |

A to jsem si myslel, že mě žánr simulací už ničím nepřekvapí. Ale po koze, chlebu, kameni a dalších obskurnostech se objevuje hra, která všechny dosavadní pokusy šokovat strčí do kapsy. I Am Jesus Christ z vás udělá samotného Ježíše a konáte jeden zázrak za druhým, abyste nakonec skončili na kříži. Málem bych zapomněl... Pozor, spoiler!

O životě Ježíše Krista bylo napsáno poměrně dost v Novém zákoně, takže se nedá říct, že by tvůrci ve studiu SimulaM vařili z vody. Jejich hra I Am Jesus Christ se tak právoplatně může nazývat simulací, když kopíruje zázračné skutky tohoto pána, který žil před nějakými 2 000 lety.

Ve hře si projdete vlastním křtem, abyste následně konali samé dobro. Co k tomu budete potřebovat? Pořádnou dávku síly Ducha svatého a holé ruce. Jak se zdá, jediné, co budete ve hře dělat, je léčit pomocí svých dlaní nemocné, krmit je, uklidňovat rozbouřené moře, chodit po vodě a modlit se za obnovení svojí magické síly.

I když to na první pohled vypadá jako hra pro virtuální realitu, s podporou brýlí se nepočítá. Na druhou stranu to vůbec nevypadá jako hra s otevřeným světem, ale přesně tím se I Am Jesus Christ chlubí. Stejně tak vás čeká realistický souboj se Satanem.

zdroj: Archiv

V průběhu života Ježíše Krista se naučíte novým schopnostem a uskutečníte víc než 30 zázraků, abyste nakonec skončili ukřižovaní římskými bídáky. Ale jak možná víte, stačí počkat tři dny a dojde k vašemu zmrtvýchvstání. Co bude pak? To už musíte odhalit sami.

I Am Jesus Christ nemá stanovené datum vydání, ale na Steamu už má svou vlastní stránku. Hra se může jevit jako trolling, nicméně jistou míru důvěry jí dodává známý vydavatel PlayWay, který zaštiťuje úspěšné hry jako Car Mechanic Simulator 2018, Thief Simulator a House Flipper. Tak třeba ji Steam nesmaže.

Nejnovější články