GoG má hry od Eidosu, čerstvě nabízí první Deus Ex a Hitman
zdroj: tisková zpráva

GoG má hry od Eidosu, čerstvě nabízí první Deus Ex a Hitman

26. 1. 2012 14:31 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Posledních pár dní server GoodOldGames poměrně intenzivně naznačoval svým fanouškům, že dnes představí novou firmu, jejíž klasické hry se na GoGu objeví. A když se zpětně dívám na ty diskuse třeba na Facebooku, tak spousta hráčů neomylně uhodla, že půjde o Sqaure Enix čili Eidos a na GoGu se tím pádem zřejmě objeví řada opravdu kultovních her. Předpoklad to byl správný, protože hned první dvě hry z katalogu bývalého Eidosu, které si můžete na GoGu počínaje dneškem koupit, jsou kultovní každým coulem. Nebo snad máte na Deus Ex a Hitman: Codename 47 jiný názor?

Možná na druhou jmenovanou by se mohla snést menší kritika, protože první Hitman rozjel velmi úspěšnou sérii, ale nejlepší hra to při zpětném pohledu nebyla. A přitom by stačila možnost uložit si pozici alespoň jednou či dvakrát v průběhu mise. Jenže to Hitman nenabízel a dohnal řadu hráčů až na samou hranici frustrace a přičetnosti, když některé levely opakovali až do zblbnutí třeba padesátkrát (hovořím z vlastní zkušenost).

Super hardcore hráčům samozřejmě přístup prvního Hitmana vyhovoval a možná bude vyhovovat i nyní. Nicméně, my „měkoni“ si asi možná počkáme, jestli se na GoGu objeví i dvojka nebo trojka, kde se už ukládat dalo a mělo to pozitivní vliv zejména na rozsáhlost úrovní a jejich design. To, že Hitman ve své době de facto revitalizoval stealth akční žánr a přinesl do něj čerstvý vít, to už hře nikdo nevezme. Hitman: Codename 47 stojí na GoGu 6 babek, což je znatelně méně, než 10 euro na Steamu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Jestliže u tichého zabijáka lze mít vůči kultovnímu statutu jisté připomínky, u Deus Ex: Game of the Year Edition je všechno jasné. Tento titul si my novináři často bereme do úst, když hovoříme o těch nejlepších hrách historie a osobně si myslím, že právem. Jediné, co totiž na Deus Ex zastaralo, je grafika (ale tu řeší řada parádních grafických modů), jinak je více než 11 let staré dílo ION Stormu pořád živé a v opravdu mnoha ohledech zachází dál než moderní akční tituly, aniž by bylo zbytečně komplexní, frustrující a nepřehledné, jak se to starým hrám s přibývajícími léty stává.

Ód na Deus Ex jsme na Games nazpívali dost, dokonce i část podcastu jsme hře věnovali, když loni v létě vycházela rovněž parádní trojka. Pokud Deus Ex nemáte, tak těch 10 babek byste obětovat mohli. Na Steamu hra stojí 10 euro, a protože ji tam mám už dlouho koupenou, tak tentokrát GoGu kšeft neudělám, jen provozovatele serveru od srdce pochválím.

Nejnovější články