Slovenská adventura Catie in Meowmeowland se inspiruje Samorostem
zdroj: tisková zpráva

Slovenská adventura Catie in Meowmeowland se inspiruje Samorostem

6. 3. 2019 12:59 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Nejen u nás, ale i u bratrů Slováků vznikají zajímavé herní projekty. Po diablovce Shadows: Awakening je tentokrát čas na něco trochu roztomilejšího. Holčička Catie propadne norou do zvláštního světa plného podivných postaviček a především koček, odkud postupně hledá cestu zpátky domů. Adventuru inspirovanou nejenom Alenkou v říši divů by studio ARTillery chtělo vydat příští rok.

Catie in Meowmeowland tvoří čtyřčlenný tým, ke dvojici stojící za fantasy browserovou Niboreou se připojil ještě zvukař a animátorka. Při tvorbě čerpali třeba z prvního Samorosta od českých Amanita Design nebo z modelínového Neverhoodu. Stejně jako v nich se v Catie taky nebude mluvit, okolí se s vámi bude dorozumívat maximálně citoslovci.

zdroj: Archiv

Tvůrci by pro hru chtěli vytvořit absurdní a zábavné univerzum a nezatěžovat hráče příliš těžkými hádankami. „Hra má být spíš veselý zážitek než nějaké trápení s krutými puzzly. Na druhé straně nejsou hádanky kvůli bizarnosti hry příliš logické, ale i tak by hraní mělo být spíš pohodové,“ říká o Catie šéf týmu Marek Hlavatý. Každý puzzle budete moct vyřešit v rámci aktuální obrazovky, takže budete mít řešení přímo před nosem.

Na Catie in Meowmeowland dělají ARTillery už dva roky i s podporou slovenského Fondu pro podporu umění. Vyjít by měla během příštího roku na PC a Android, tvůrci přemýšlejí i o tom, že zamíří na Kickstarter.

Nejnovější články