Samostatný titul Elite Dangerous: Arena nabízí jen PvP souboje bez zastrašujícího vesmíru
zdroj: tisková zpráva

Samostatný titul Elite Dangerous: Arena nabízí jen PvP souboje bez zastrašujícího vesmíru

16. 2. 2016 13:41 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když se rozdělí Star Citizen, musí se rozdělit i Elite Dangerous. Alespoň tak by se to mohlo zdát z oznámení, že si můžete samostatně koupit Elite Dangerous: Arena, což je de facto pouze PvP složka hry, která se skrývala dříve pod názvem Close Quarters Combat. Pořídit si ji můžete na Steamu za sympatických 6,75 eura a rozhodně nejde o špatný nápad.

V první řadě nabízí Elite Dangerous: Arena zábavu pro ty, které nebaví vesmírné prospektorství, obchodování, přistávání na stanicích, dobržďování před cílem a prostě vše, co tvoří základ „velké“ verze Elite: Dangerous. Zde se jen pouštíte do leteckých soubojů s jinými hráči a pokud právě to od hry čekáte a zbytek by pro vás byl jen nudnou výplní, která vás odděluje od statusu vesmírného esa, Arena je možnou odpovědí pro vaše problémy. A levnou odpovědí.

Nicméně jde zároveň i o jednodušší vstup pro nové hráče, respektive potenciální zájemce. CQC samozřejmě v původní hře zůstává, ale pokud se bojíte, že vás vržení do vody, vlastně vesmíru, utopí (a to je vzhledem ke komplexnosti Elite Dangerous snadné), můžete se s Arenou nejprve naučit létat, vybojovat pár desítek bitev a teprve pak otevřít okna vesmíru dokořán.

Potvrzuje to i David Braben: „Snižuje to náročnost vstupu do hry. Je hodně lidí, kteří se bojí zkusit plnou hru, ale Arenu si koupí. A někteří z nich se rozhodnou pokračovat do plné hry, přičemž v budoucnu nabídneme takovým hráčům vrácení peněz za Arenu.“ Takže, bojíte-li se hlubin vesmíru, navigace a obchodu a nebo jste jen milovníci akce, Arena může být tím, co v Elite hledáte.

zdroj: Archiv

Nejnovější články