Pozapomenutý Enslaved zřejmě vyjde i na PC
zdroj: tisková zpráva

Pozapomenutý Enslaved zřejmě vyjde i na PC

10. 10. 2013 18:28 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Na zemi, která začínala jako trestanecká kolonie, má Austrálie poměrně radikální systém cenzury násilnějších her – nejnověji vody protinožců rozvířilo samozřejmě Grand Theft Auto V. Díky zdejšímu rigidnímu řízení však nyní prosákla jiná, veskrze pozitivní zpráva. Totiž, že trestuhodně zapomenutá akční adventura Enslaved: Odyssey to the West z roku 2010 se zřejmě chystá na PC.

Vyplynulo to po zveřejnění australských ratingů her, které se chystají na zdejší trh, v nichž figurovala i prémiová edice Enslaved připravovaná pro PC a PlayStation 3 (původní verze vyšla i pro Xbox 360, jeho majitelé nyní asi utřou). Není sice jasné, jestli součástí prémiové edice bude i expanze Pigsy's Perfect 10, dle Polygonu (přes GameSpot) však vydání portu hry jako takového potvrdila i Namco Bandai.

A to je dobrá zpráva, protože Enslaved navzdory lehce opotřebované hratelnosti (Václav Rybář hře vlepil sedmičku a nešly mu pod nos vlažnější nápady herní části) platí za jednu z nejoriginálněji vypadajících her zhasínající konzolové generace. Parádní stylizace, příběh čerpající z postapo variace na čínského Opičího krále, motion capture zajištěný Andy "Glumem" Serkisem – co na tom není k zamilování se!? Pokud se informace skutečně a stoprocentně potvrdí, mohli bychom se prémiové verze dočkat již tento měsíc.

Nejnovější články