Chystá se televizní seriál podle Brothers in Arms
zdroj: Gearbox

Chystá se televizní seriál podle Brothers in Arms

28. 4. 2020 10:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio Gearbox v roce 2005 rozjelo výbornou válečnou sérii Brothers in Arms, která zajímavým způsobem propojila akční střílečku s taktickou strategií. Dočkali jsme se několika dílů, přičemž poslední čtvrtý se až příliš odklonil od základní formule, schytal vlnu kritiky od fanoušků a ve výsledku byl zrušen. Od té doby je ticho po pěšině, a pokud se už nikdy nedočkáme nového dílu, budeme mít alespoň seriálovou adaptaci.

Gearbox obohacuje své portfolio na nová média. Zkraje letošního roku oznámil filmovou adaptaci looter shooteru Borderlands, ke kterému nyní přidává televizní seriál na motivy Brothers in Arms. Inspiraci čerpá konkrétně z prvního dílu série Road to Hill 30 a bude se v prvních několika epizodách věnovat skutečné a dlouho utajované operaci Tiger.

Středobodem dění bude osmičlenná skupinka vojáků, která se snaží zachránit svého plukovníka ze spárů Osy dřív, než se protivníci dozvědí o chystaném Dni D, jehož přípravy probíhají v rámci výše zmíněné utajované operace.

Seriál sice bude sledovat hlavně osudy osmi Spojenců, ale nabídne i pohled z druhé strany a objeví se v něm skutečné historické postavy. Víc konkrétních informací nezaznívá, protože prozatím bezejmenný seriál ještě nemá režiséra ani televizní stanici, která by ho odvysílala.

Natáčení je tedy ještě daleko, ale producentský tým už je v plné síle. Zastřešující osobou (takzvaným showrunnerem) je Scott Rosenbaum stojící za seriály Queen of the South, Gang Related a V. Vypomáhat mu bude spoluzakladatel a šéf studia Gearbox Randy Pitchford.

Mezi dalšími aktéry se najdou producenti filmů Assassin’s Creed, Kapitán Amerika, Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw a také seriálu The Pacific, který je duchovním pokračováním fantastického Bratrstva neohrožených. Kéž by se chystaná adaptace Brothers in Arms alespoň trochu přiblížila jeho kvalitám.

Nejnovější články