Spekulace: V létě se dočkáme oznámení Gears 6
zdroj: Foto: Xbox

Spekulace: V létě se dočkáme oznámení Gears 6

6. 4. 2024 15:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Celé to začalo vlastně jen nevinnou spekulací moderátora podcastu Kinda Funny Xcast, Parrise Lillyho, o tom, jak mu nedávný trailer na Marvel 1943: Rise of Hydra připomněl, jak krásně by na Unreal Engine 5 mohl vypadat další díl Gears. Jenže najednou se zjevil Jeff Grubb z herního serveru Giant Bomb a prozradil, že prý zaslechl, že se máme oznámení Gears 6 dočkat letos v létě.

Zpráva pak nabyla na ještě větší spolehlivosti, když to na síti X potvrdil Tom Warren ze serveru The Verge. Oba zasvěcení a poměrně důvěryhodní pánové tvrdí, že v létě se s Gears 6 něco stane. Nejspíš tak během letošní náhrady E3 dostaneme minimálně teaser.

Pravděpodobnější bude ale plnohodnotné oznámení se vším všudy, nejspíš i s datem vydání. Jestli budou Gears 6 stíhat letošní rok, se samozřejmě teprve uvidí, každopádně by to bylo potřeba. Microsoft toho na letošek zatím moc velkého oznámeno nemá, respektive uvidíme, kdy přesně vyjdou Avowed a Indiana Jones. Další Gears by ale taky neuškodily, obzvláště po nemastných, neslaných a poměrně prázdných minulých letech first party her Microsoftu.

Zatím poslední Gears 5 vyšly už v roce 2019 a jakkoliv nešlo o špatnou hru, podobně jako taky „ne špatné“ Halo Infinite, moc lidí ze židle nezvedlo. Otázkou je, jestli zrovna Gears není jedna z těch značek, která měla svým stylem, formátem a tónem zůstat raději na minulé generaci konzolí s tím, že by tvůrci ve studiu Coalition zkusili raději něco nového.

"I've heard some stuff with Gears 6 might be happening this summer," says Jeff Grubb on the Xcast show. Correct. https://t.co/qzdYCvxHf1 pic.twitter.com/wbqF4IMwRJ

— Tom Warren (@tomwarren) April 4, 2024

Nezbývá tak než doufat, že Gears 6 pomůže vrátit sérii zase na výsluní, a že nebudou jen vypadat moc hezky, ale budou se i skvěle hrát. Microsoft by konečně potřeboval nějakou opravdu velkou mainstreamovou pecku, která by se trefila do černého jak po kritické, tak po komerční stránce, což se jim pořád nějak nedaří.

Nejnovější články