Dragon’s Dogma 2 prodalo 2,5 milionu kusů
zdroj: Capcom

Dragon’s Dogma 2 prodalo 2,5 milionu kusů

2. 4. 2024 14:15 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Vydavatelství Capcom oznámilo, že Dragon’s Dogma 2 stihlo za pouhých 11 dní od vydání překonat hranici 2,5 milionu prodaných kopií. Celá série, čítající ještě první díl a jeho vylepšenou verzi Dark Arisen, má díky tomu na kontě 10 milionů prodaných kusů, přičemž se očekává, že čísla porostou i v příštích měsících. Jednička, která vyšla v roce 2012 na Xbox 360 a PlayStation 3, zvládla prodat milion kopií během prvního měsíce.

Dvojka si tak zatím vede lépe, což lze přičíst nejen celkovému růstu herního trhu, který se v mezičase odehrál, ale také značnému úsilí Capcomu.

Firma dle tiskové zprávy vynaložila značné prostředky, aby k pokračování kultovního RPG přilákala jak fanoušky prvního dílu, tak i hráče, kteří s ním neměli žádnou zkušenost.

„Vyvinuli jsme nejrůznější propagační aktivity po celém světě s cílem přilákat nejen dlouhodobé fanoušky série, ale i nováčky. Patřila k nim mimo jiné i bezplatná aplikace, díky které jste si mohli ještě před vydáním hry vytvořit svého avatara a pawna,“ vysvětluje Capcom. Vydáním navíc vývoj Dragon’s Dogma 2 nekončí, hra by se měla v budoucnu dočkat nových prvků a vylepšení na základě hráčské zpětné vazby.

zdroj: vlastní video redakce

Kritika po vydání mířila směrem k mikrotransakcím, které nicméně vydavatelství do svých singleplayerových titulů přidává už několik let, ale také k horší optimalizaci či nemožnosti vytvořit si novou postavu bez přemazání té staré. Tisková zpráva jue však na konkrétní plány skoupá, odkazuje pouze na sekci updatů na oficiálním webu hry, kde byste se měli včas dozvědět důležité podrobnosti.

Dragon’s Dogma 2 vedle milionů hráčů a hráček nadchlo také Patrika. V recenzi ohodnotil průzkumnické RPG devítkou a dodává: „Pokračování znovu objevuje silné přednosti 12 let staré jedničky, které stále mají čím zaujmout – od pestrosti povolání přes zábavné souboje po poutavý svět vyzývající k průzkumu. Sdílení společníků s hráči z celého světa a jejich přínos vašemu zážitku je jedinečný koncept a spolu se simulačními prvky se stará o velice uvěřitelné dobrodružství, jehož jste nedílnou součástí. Škoda jen nezvládnutého technického stavu a zaostávající grafiky, ale vše ostatní vám to dosyta vynahradí.“

Nejnovější články