Diablo IV mělo o víkendu problémy s přihlašováním. Může za to DDoS útok
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Diablo IV mělo o víkendu problémy s přihlašováním. Může za to DDoS útok

26. 6. 2023 13:20 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Hráči a hráčky, kteří si vyčlenili víkend na nějaký ten pořádný grind a masakr démonů v Diablu IV, mohli mít pekelnou smůlu. Activision Blizzard se totiž ocitl pod DDoS (Denial of Service) útokem, který způsoboval problémy s Battle.netem a připojením do her z portfolia Blizzardu od sobotního večera. Podle posledních zpráv útoky dnes brzy ráno skončily a do hry se dá už připojit bez komplikací.

DDoS útoky obecně znemožní provozovatelům a uživatelům přístup k internetovým službám. Dochází k tomu nejčastěji zahlcením sítě obrovským množstvím požadavků nebo využitím chyby v konfiguraci či designu služby. Oběťmi nemusí být ani zdaleka videoherní společnosti. Pod kyberútokem byl o víkendu například i český zpravodajský server iRozhlas.

Blizzardu se ale pod kyberútoky ocitá pravidelně. V minulých letech doprovázely launch Overwatche 2, ale postihly třeba i servery World of Warcraft, které byly nepřístupné klidně i celý víkend.

Bližší informace o útočnících na Activision Blizzard ani jejich požadavcích zatím nemáme. Mohlo jít o obyčejné záškodnictví, které má znepříjemnit nebo znemožnit hraní co největšímu počtu uživatelů, ale i o důmyslnější vydírání s finančními požadavky za opětovné zpřístupnění služby. 

Nejnovější články