AKTUALIZOVÁNO: Kingdom Come vyjde na Switchi s českým dabingem
zdroj: Foto: Warhorse

AKTUALIZOVÁNO: Kingdom Come vyjde na Switchi s českým dabingem

7. 12. 2023 17:13 | Novinky | autor: Adam Homola |

AKTUALIZOVÁNO:

Na cartridgi se hrou bude anglický dabing, do hry si ale budete moci stáhnout i české znění od fanoušků. PR Manažer Tobias Stolz-Zwilling nám k dnešnímu oznámení řekl: „Můžu potvrdit, že český voiceover míří na Nintendo Switch a moc se na port od kolegů ze Saber Interactive těšíme. Aktuálně neplánujeme další porty nebo úpravy a zcela se soustředíme na dokončení nové hry.“

To znamená, že se nedočkáme updatu na současnou generaci konzolí, kam se nechystá ani čeština. Hra zabere 16 GB paměti a bude se prodávat bez centu za 50 eur.

PŮVODNÍ TEXT:

Tak nakonec přece jen ano! Kingdom Come: Deliverance z roku 2018 se rozroste o další platformu – Nintendo Switch. Port má vyjít už na začátku příštího roku. Společně s Warhorse na něm pracují vývojáři v Saber Games, a to je asi tak všechno, co se o „mobilní“ verzi českého RPG ví. Středověké RPG dorazí na hybridní konzoli od Nintenda v královské edici, tedy se všemi DLC. 

O Kingdom Come: Deliverance pro Switch se šušká už nějakou dobu, ostatně už na začátku roku 2021 jsme o tom psali tady, jenže tehdy existenci portu popřeli přímo sami Warhorse Studios. Oficiální oznámení pak přišlo několik měsíců poté.

Nyní tak nezbývá než pár měsíců počkat a doufat, že Kingdom Come nevyjde na Switchi v tak otřesném stavu jako třeba nedávný Batman: Arkham Knight. Sedm let stará akce s netopýřím superhrdinou má problém dosáhnout na stabilních 30 snímků za vteřinu. FPS se pohybují kolem dvaceti a hru provází konstantní trhání obrazu.

Saber Games, spadající pod skupinu Embracer, mají na svědomí například Space Marine 2, Expeditions: A Mudrunner Game, nebo třeba World War Z: Aftermath. A jsou to právě Saber, kteří pracovali na působivém portu třetího Zaklínače na Switch. Naděje, že se jim povede na nevýkonnou konzoli dostat vizuálně působivé české RPG, které mělo technické problémy i na konzolích minulé generace, jsou proto vysoké.

Nejnovější články