Okultní westernová strategie Hard West vyjde začátkem listopadu
zdroj: tisková zpráva

Okultní westernová strategie Hard West vyjde začátkem listopadu

20. 10. 2015 12:40 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pistolníci, démoni, satanisté, nemrtví kovbojové. Tahová strategie Hard West rozhodně nespadá mezi tradiční zástupce žánrů, které se ve hrách objevují častěji. Což tvoří základ její přitažlivosti, protože kde jinde si zahrajete za nemrtvého gangstera, který se vydal na cestu pomsty a doprovází jej skupinka zločinců, kteří mají podobně temnou minulost? Navíc, velké plus je, že se do tohoto pokřiveného světa vydáme zanedlouho, přesněji řečeno 4. listopadu, kdy hra vyjde na PC.

Za hrou stojí varšavské studio CreativeForge Games a servírují v ní nejen taktickou tahovku, ale také příběh o zatracení a obtížnosti voleb. Během čtyřiceti misí totiž před vás Hard West postaví sérii náročných voleb, které budou formovat jak další vyprávění, tak i schopnosti hlavního hrdiny Warrena. S každým rozhodnutím bude vaše cesta za pomstou temnější, zvrácenější a ještě více depresivnější. Ostatně, co čekat od hry, kde mezi vaše parťáky budou patřit vrazi, násilníci a kanibalové?

Na Hard West se vážně těším, protože představuje netradiční svět a modifikaci pohříchu stále nedostatečně využívaného westernového žánru. Nicméně, svět sám stačit nebude, ještě je třeba, aby fungovala strategická složka a samotný vývoj hlavní postavy. Uvidíme, jak se CreativeForge poučili od dob své prvotiny, realtime strategie Ancient Space, která měla mnoho slabin, ale i dobrých nápadů. Snad ale výlet do tahového režimu vyjde lépe.

zdroj: Archiv

Nejnovější články