Xenonauts 2

Xenonauts 2

Články

Tahová strategie Xenonauts 2 je úspěšná na Kickstarteru

První Xenonauts byli takovým příjemným překvapením pro hráče, kteří toužili po nástupci původní série X-COM a z nějakého důvodu jim nevyhovovalo moderní pojetí od Firaxis. Retro ze hry nesálalo jen po vizuální stránce, ale i hratelnost zaváněla devadesátkami. Jednička si u nás vysloužila „jen“ sedmičku, protože oldschool styl není tolik přístupný nováčkům, kteří radši sáhnou po nynějším XCOMu. Pokud patříte mezi nostalgiky a ani náš obsáhlý LongPlay XCOM 2 vás nepřesvědčil o výhodách moderní doby, sáhněte po Xenonauts 2.

Rozpracovanou verzi Xenonauts 2 si může vyzkoušet každý zdarma

Taktická strategie Xenonauts z roku 2014 se rozhodně se určitě povedla, o čemž svědčí i naše recenze. Není divu, že se na pokračování těší všichni příznivci toho žánru. Ti si ovšem mohou dvojku vyzkoušet už teď. Tvůrci vydávají rozpracované verze Xenonauts 2 každé druhé úterý v měsíci s tím, že další build vyjde už zítra, 28. února. Stále jde o hru v pre-alfa fázi, takže není ani zdaleka hotová po obsahové či technické stránce. I proto tyto pravidelné buildy nabízí k vyzkoušení zcela zdarma. Stačí jen navštívit příslušnou stránku hry na GOG, stáhnout si klienta GOG Galaxy a pak už jen testovat.

Xenonauts 2 přenesou boj s mimozemšťany do éry Studené války

Ku příležitosti zítřejšího vydání XCOM 2 oznámili autoři ze studia Goldhawk Interactive pokračování svého pohledu na válku s mimozemšťany – Xenonauts. Původní díl sice působil příjemně staromilsky a odnesl si z naší recenze sedmičku, nicméně šlo vyloženě o titul pro pamětníky, který měl spoustu chyb. Dodnes mě straší délka tahů nepřátel i neustálé opakování map. Autoři se však dušují, že v novém díle chyby opraví a přinesou do taktického tahového boje s mimozemskou hrozbou svěží vítr v podobě zasazení do éry Studené války.