The Universim

The Universim

Články

Vyzkoušejte generátor planet v demoverzi božské strategie The Universim

O božské strategii The Universim jsme se naposledy zmínili v dojmech z hraní pár dnů před loňskými Vánocemi. Ve hře dostáváte k dispozici celou planetu, kde se musíte postarat o vývoj civilizace takzvaných Nuggets, kterým zajišťujete obživu, pomáháte s rozmnožováním a chráníte je před nepřízní proměnlivého počasí. Pokud vás hra zaujala, neradi investujete do předběžného přístupu a Black & White vás už po tolika letech neuspokojuje, mají pro vás vývojáři z Crytivo Games dobrou zprávu – vydali demo The Universim na Steam a GOG. I když, je v tom jeden nemalý háček.

The Universim - dojmy z hraní typické božské strategie

Máte ambice mít celý svět ve svých rukou a upravovat si ho k obrazu svému? Hry jako Black & White vás postaví do role boha, ale nabídnou vám jen malý píseček, na kterém si můžete hrát. The Universim však míří mnohem výš. Chce vám nabídnout možnost starat se o celou planetu a provést ji od jejích úplných začátků až do vzdálené budoucnosti. Hra prošla Kickstarterem v roce 2014, nějakou dobu se dala pořídit na Steamu v early accessu, brzy by měla vyjít. Je proto ideální čas se jí podívat na zoubek a zjistit, co vás čeká a nemine. 

The Universim chce být víc než křížencem Civilizace a Spore

Pokud vás Godus, jako pokus o ultimátní hru na boha, moc nevzrušuje, mohla by vaši deprivaci vyřešit hra The Universim - vznikne ale pouze v případě, že se vývojářům podaří vybrat na Kickstarteru alespoň 320 tisíc dolarů. Za The Universim žádná legenda typu Peter Molyneux nestojí, ale tým v Crytivo Games pod vedením Alexeje Koshelkova vytváří něco, co by mohlo být zajímavým křížencem Civilizace, Populous a Spore.