Minecraft: Story Mode - A Telltale Games Series - Episode 1: The Order of the Stone
Věková dostupnost

Minecraft: Story Mode - A Telltale Games Series - Episode 1: The Order of the Stone

Články

Minecraft: Story Mode na Xboxu 360 radikálně zdražil kvůli zastaralým systémům

V tuto chvíli si Minecraft: Story Mode běžnou digitální cestou už nekoupíte. Po kolapsu studia Telltale Games jsme byli svědky několika zmizení her, kterým vypršela licence a není nikdo, kdo by ji obnovil. Ale zatímco hry na Steamu zůstanou jejich vlastníkům i po ukončení jejich prodeje, s Minecraftem je to trochu složitější. V případě Xboxu 360 dokonce bizarní. Prodává se tam totiž za nesmyslně drahou částku: 65 liber za jedinou epizodu.

Telltale chystá adventuru podle Stranger Things

Telltale se chytá popkulturních hitů jako tonoucí stébla, byť jsem si jistý, že studio navzdory své restrukturalizaci a propouštění zaměstnanců ještě zdaleka netone. Na to je jeho portfolio až příliš bohaté a úspěšné, a brzy do něj přibyde další velká značka – seriál Stranger Things od Netflixu. A spolupráce se streamovacím gigantem tím nekončí, protože na televizích se brzo objeví Minecraft.

Telltale prochází restrukturalizací s cílem dělat méně her na lepších technologiích

Když už některá hra od Telltale Games vyniká, není to nikdy její technologickou stránkou. Ta je dlouhodobě a právem kritizována a je jednou z věcí, kterou bude studio měnit. Telltale totiž právě začíná procházet velkou restrukturalizací, kdy muselo vedení propustit devadesát zaměstnanců. To dělá zhruba pětadvacet procent lidí z firmy. Na již oznámené hry nemá mít tento krok žádný vliv, zatímco všechny budoucí projekty můžeme očekávat v podstatně jiné podobě.

Nadšení dabéři oznamují vydání první epizody Minecraft: Story Mode

Jedna z nejpodivnějších kombinací vývojáře a značky dnes vyšla ve své digitální verzi - první epizoda Minecraft: Story Mode od Telltale s názvem The Order of the Stone má svoji premiéru za sebou. Sérii čekají ještě další čtyři epizody, ale ta první je už k dostání v digitální distribuci GOGu, Steamu, PlayStation Network pro PlayStation 4 a PlayStation 3 a an Xbox Games Store pro Xbox One a Xbox 360.

Trailer na Minecraft: Story Mode ukazuje, jak se vkládá příběh do hry, která nic podobného nezná

Snad nepřeháním, když vývojáře z Telltale překřtím na scenáristy, protože jejich "hry" už nejsou moc o hraní, nýbrž o sledování příběhu s občasným kliknutím na nějakou volbu. Jasně, hranice interaktivního projektu a hry v pravém slova smyslu nejsou pevně dané, ale stejně si myslím, že v tomto ohledu zašli Telltale příliš daleko, aby se mohli vrátit. Navíc se zjevně nehodlají vracet, když i ze hry, která žádný příběh v klasickém slova smyslu nemá, dokáží příběhovou hru udělat. Řeč je o epizodické adventuře Minecraft: Story Mode, jejíž zápletku představuje následující video.

Bleskovky

  • 1. 11. 2018 - 7. listopadu se na Netflixu objeví seriál podle Minecraft: Story Mode od Telltale.

  • 14. 10. 2015 - Právě vychází první z pěti epizod Minecraft: Story Mode.

Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
19. října 2015
Recenze