Proč Spielberg odmítl film Assassin's Creed a pohřbil hru LMNO
zdroj: tisková zpráva

Proč Spielberg odmítl film Assassin's Creed a pohřbil hru LMNO

4. 11. 2011 12:30 | Téma | autor: levis |

Také se ptáte, proč všechna filmová studia odmítala nabídku na celovečerní film Assassin's Creed? Podle serveru Vulture proto, že UbiSoft si ve smlouvě vymínil absolutní kontrolu nad vším - od rozpočtu filmu až po obsazení rolí a datum vydání. "Chtějí mít možnost celý film zrušit, když se jim nebude zdát. To je absurdní," řekl prý serveru šéf jeden z firem, které o zfilmování Assassin's Creed usilovaly.

Jiné zdroje hovoří o tom, že Sony nakonec na zfilmování přistoupilo z jediného důvodu - většinu nákladů má hradit UbiSoft. "Je to ztráta času. Sony se vzdalo tolika pravomocí a rozhodnutí, že film Assassin's Creed prostě nikdy nemůže vzniknout," tvrdí jeden z hollywoodských agentů. UbiSoft prý podceňuje schopnosti filmových studií. Ostatně proto ze hry vypadlo třeba i studio DreamWorks režiséra Stevena Spielberga. Mimochodem, pamatujete ještě na jeho chystanou hru LMNO?


Právě kvůli nedostatku Spielbergovy pozornosti prý bylo LMNO nakonec zrušeno, řekl serveru Edge konzultant EA Jason Rohrer. Hra měla pojednávat o zvláštním vztahu dvou postav, ale sám Spielberg se k vývoji vyjadřoval nanejvýš jednou za týden a oba hlavní vývojáři tak pořádně nevěděli, co se po nich chce.

I naprosto klíčové herní mechanismy tak pomáhali designovat producenti a programátoři, kterým je ve studiu jinak přisuzovaná jen vyloženě pomocná role.

Nejnovější články