Jaké hry vyjdou v srpnu?
zdroj: Foto: Larian Studios

Jaké hry vyjdou v srpnu?

5. 8. 2023 22:33 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Letní měsíce povětšinou bývají trochu skromnější na velké herní trháky, ale pokud se podíváte na seznam titulů, které mají vyjít letos v srpnu, zdá se toto pravidlo býti liché. Srpen je totiž nebývale bohatý, kdy třeba hned z jeho kraje vychází dlouho očekávané RPG a jeden z potenciálních kandidátů na titul hry roku. Ani zbytek pelotonu se nicméně nenechává zahanbit a skrývá mezi sebou hned několik kandidátů na černého koně sezóny.

3. 8. Baldur's Gate III (PC)

Největší záře reflektorů a největší počet očí se samozřejmě soustředí na Baldur's Gate III. Belgické studio Larian má za sebou velice povedený předběžný přístup, na nějž může navázat s ještě lepší plnou verzí, která nebude dělat ostudu kultovním předchozím dílům série ani jejich pověsti. Ba naopak se může jednat o jedno z nejlepších RPG, jaké si kdy vůbec budeme moci na obrazovkách pustit. Rozehráno má zatím více než dobře.

zdroj: Vlastní

8. 8. Gord (PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S)

Velice příjemné hraní ale může přinést i hybrid survivalu a strategie zvaný Gord. Tedy minimálně v případě, pokud máte rádi pořádně depresivní a temné slovanské kulisy. Budování vlastní zablácené osady bude komplikovat neustálý hlad, plíživá monstra i pomalu chřadnoucí psychický stav vašich svěřenců. Jestli se vám podaří úspěšně přežít, dá se to nazvat malým zázrakem.

zdroj: Covenant.dev

10. 8. Atlas Fallen (PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S)

Podobně nehostinný bude zřejmě i písečný svět tohoto německého akčního RPG. Atlas Fallen vás chce pohltit líbivou estetikou i akčními souboji, které si ve svých dojmech pochvaloval i Honza Slavík. Vyložený šlágr to asi nebude, příjemně strávený čas ale snad ano.

zdroj: Focus Entertainment

10. 8. Stray Gods: The Roleplaying Musical (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch)

Ve stejný den ovšem budete moct ukojit i umělecké chutě, protože po letech příprav konečně vyjde zajímavý interaktivní muzikál Stray Gods, dříve známý pod názvem Chorus. Komiksová stylizace, moderní svět naplněný postavami z řeckých bájí a kouzelný soundtrack od Austina Wintoryho. Všechno nasvědčuje tomu, že půjde o neotřelé urban fantasy, kterých je už tak skoro jako šafránu.

zdroj: Humble Games

17. 8. Shadow Gambit: The Cursed Crew (PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S)

Jestli vašemu taktickému srdéčku nestačilo červencové Jagged Alliance 3, budete mít možnost ho naplnit i v srpnu. Minimálně podle dojmů Adama Homoly se totiž z tohoto pirátského výletu může docela jednoduše stát jedna z nejlepších stealthových her za poslední dobu. Což rozhodně není příměr, který by se měl nechat bez povšimnutí. Tím spíše, když na hře pracují autoři Desperados 3.

zdroj: vlastní video redakce

22. 8.  Immortals of Aveum (PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S)

Zvědavost ale budí i magické akční RPG od vývojářů, kteří se podíleli na sérii Halo a Call of Duty. Immortals of Aveum vás přenesou do svého titulního světa kombinujícího sci-fi i fantasy prvky, zatímco se za pomocí tří druhů magie pokusíte prostřílet si cestu vpřed skrze tyrany. Nebudou chybět ale ani momenty vydechnutí s prozkoumáváním prostředí či hádankami, které vám propůjčí dodatečné prostředky k postupnému vylepšování schopností.

zdroj: Ascendant Studios

24. 8.  Blasphemous 2 (PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch)

Kajícník si myslel, že po zdolání prvního dílu Blasphemous a DLC Wounds of Eventide konečně našel zasloužený klid, ale opak je pravdou. Tvůrci ho nenechají odpočívat a celá jeho muka hodlají prodloužit v dalším díle povedené metroidvanie. Znovu ve stylově oprýskaném pixelartovém hávu, pravděpodobně znovu s možností několika probdělých nocí.

zdroj: The Game Kitchen

25. 8.  Armored Core VI: Fires of Rubicon (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One)

Svého velkého návratu se v srpnu dočká i mech série Armored Core od matadorů z FromSoftware. V pořadí již šestý díl na obrazovky opět přinese dravé skřípění kovů, tentokrát obohacené o prvky soulslike, ve kterých hrají prim především pompézní souboje i bossové. A pravděpodobně to opět bude stát za to.

zdroj: Bandai Namco

31. 8.  Trine 5: A Clockwork Conspiracy (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch)

Aby se školákům lépe vracelo do lavic, konec prázdnin příjemně zarámuje již čtvrté pokračování pohádkové plošinovky Trine. Opět se vrátí rytíř Pontius, zlodějka Zoya a čaroděj Amadeus, aby se vydali na novou výpravu, kde je čekají logické hádanky i dotěrní nepřátelé. Klasická zábava, okořeněná o pár dodatečných novinek.

zdroj: Frozenbyte

Další hry, které vyjdou v srpnu:

1. 8. American Truck Simulator – Oklahoma (PC)

11. 8. Way of the Hunter – Tikamoon Plains (PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S)

15. 8. Everspace 2 (PlayStation 5 a Xbox Series X/S)

15. 8. Moving Out 2 (PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch)

18. 8. The Texas Chain Saw Masssacre (PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One)

18. 8. Madden NFL 24 (PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One)

24. 8. RIDE 5 (PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One)

29. 8. Sea of Stars (PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch)

30. 8. Daymare: 1994 Sandcastle (PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One)

Nejnovější články