Jaké hry vyjdou v říjnu?
zdroj: Foto: Nintendo

Jaké hry vyjdou v říjnu?

30. 9. 2022 16:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Podzimní sezónu letos většina velkých jmen odpískala a přesunula se až na příští rok, ani tak ale nebude v říjnu nouze o zajímavé hry. A abychom jen neskuhrali, některé tituly vyjdou dokonce dřív, než jsme původně čekali!

4. 10. 1428: Shadows Over Silesia (PC)

Začínáme pěkně na domácí půdě. Akční adventura od českého tvůrce Petra Kubíčka v sobě míchá historické události s prvky fantasy. Nabídne dvojici velmi rozdílných hlavních hrdinů s odlišnými schopnostmi i výbavou, v rámci příběhu si zřejmě budete moci vybrat, zda spolu budou spolupracovat, nebo si půjdou po krku. Hra slibuje jak akční souboje, tak zapeklité hádanky a stealth.

zdroj: KUBI Games

4. 10. Dakar Desert Rally (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Vývojáři ze Saber Interactive se chlubí tím, že jejich Dakar Desert Rally bude mít největší otevřený svět v žánru závodních her. Kromě písku se v něm budete muset potýkat i s bahnem a sněhem, mimo střídání denní doby budou vaše řidičské schopnosti otestovány různými ročními obdobími. Tvůrci připravili na 30 závodů adaptovaných z posledních tří ročníků skutečné soutěže, díky širokým možnostem nastavení obtížnosti by si navíc Dakar měli užít začátečníci i zkušení jezdci.

zdroj: Saber Interactive

14. 10. Scorn (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

Biomechanický horor, který kopíruje styl H. R. Gigera, co to jen jde, sází především na nevšední estetiku, prim v něm bude hrát atmosféra a logické hádanky. Dojde ale samozřejmě i na akci. Vývojáři ze srbského studia Ebb Software hru připravují už od roku 2013, a protože jsme se prý už načekali dost, na poslední chvíli posunuli termín vydání o týden blíže. Dočkáme se tedy už 14. října.

zdroj: Ebb Software

15. 10. A Plague Tale: Requiem (PC, PS5, Xbox Series, Switch)

Pokračování akční adventury z roku 2019 odvypráví další kapitolu životních eskapád Amicie a malého Huga, kteří utíkají ze své zpustošené vlasti a vydávají se na jih. Hledají ostrov, kde by snad mohli najít lék na starou rodinnou kletbu. Autoři slibují bohatší hratelnost, dechberoucí grafiku a spoustu různých možností, jak překonávat překážky. V našem článku si můžete přečíst všechno, co o hře dosud víme.

zdroj: Asobo Studio

19. 10. Uncharted: Legacy of Thieves (PC)

Nathan Drake se konečně podívá i na PC, a to v kolekci Legacy of Thieves, kde najdete oceňovaný čtvrtý díl série Uncharted a menší dobrodružství The Lost Legacy, které Drake odseděl na střídačce a místo něj se v hlavní roli ukázala sympatická ostrá holka Chloe Frazer. Kolekce vyšla už počátkem roku na PS5, PC hráči se samozřejmě mohou těšit na ještě hezčí vizuál a bohaté možnosti nastavení.

zdroj: Sony

20. 10. Mario + Rabbids Sparks of Hope (Switch)

Jedna z nejvydařenějších exkluzivit pro Switch se po pěti letech konečně dočká pokračování. Tahová strategie, která míchá slavné postavy z Houbového království se šílenými králíky, bude v nové iteraci ještě nápaditější, do party přibude zlotřilý Bowser, a objevit se má dokonce i Rayman. Samozřejmě zase půjde o záchranu světa, v téhle hře jsou ale daleko důležitější situační gagy a skvělá svižná hratelnost.

zdroj: Ubisoft

21. 10. Gotham Knights (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Batman je mrtvý a o bezpečí v Gothamu se musí postarat čtveřice jeho nástupců. V akční adventuře s možností kooperace dostanete příležitost vyzkoušet si bojové styly Robina, Nightwinga, Red Hooda a Batgirl, kteří změří síly s plejádou známých záporáků z Batmanova univerza, primárně ale se záhadným Sovím tribunálem a jeho zabijáky. I Gotham Knights nakonec vyjdou o čtyři dny dříve, než se původně čekalo.

zdroj: Warner Bros.

25. 10. Mount & Blade II: Bannerlord (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Deset let od oznámení a více než dva roky po zahájení předběžného přístupu na Steamu se fanoušci značky Mount & Blade konečně dočkali. Bannerlord vyjde 25. října v plné verzi a rovnou zamíří i na konzole. Hra nabízí mix strategie a akčního RPG, ve kterém můžete vést svou vlastní armádu a zároveň bojovat po jejím boku. Vývojáři slibují proměnlivou sandboxovou kampaň, realistickou herní ekonomiku a propracovaný systém tvorby postavy. Těšit se také můžete na komplexní soubojový systém a multiplayer.

zdroj: TaleWorlds

25. 10. Victoria 3 (PC)

Zkušené studio Paradox chystá další strategickou simulaci, tentokrát z období 19. a počátku 20. století. V pokračování kultovní Victorie 2 budete řídit jednu ze světových velmocí na její cestě ke koloniální, průmyslové a intelektuální dominanci... nebo se stanete obětí lidové revoluce, která všem těm prohnilým monarchům konečně ukáže, zač je toho loket.

zdroj: Paradox Interactive

28. 10. Bayonetta 3 (Switch)

Po dlouhém čekání a tichu ze strany PlatinumGames, které nám už pomalu začínalo být podezřelé, je to konečně tady. Prostořeká čarodějka Cereza se vrací a jako obvykle ji čekají zástupy démonických i andělských bytostí, které je třeba posekat, postřílet a zostudit, přičemž zdaleka nejdůležitější je u toho vypadat neodolatelně. 

zdroj: Nintendo

28. 10. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series)

Call of Duty se po třech letech vrací do rukou Infinity Ward a hlavně k obnovené sérii Modern Warfare. Nejvíce to pocítíme na multiplayeru, který oproti posledním dvěma ročníkům výrazně zpomalil a klade daleko větší důraz na přesnější a taktičtější přístup. Kromě kampaně a hry více hráčů se taky můžeme těšit na nástupce battle royale módu Warzone.

zdroj: Activision Blizzard

Další hry, které vyjdou tento měsíc:

12. 10. Lego Bricktales (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch)

13. 10. Sunday Gold (PC)

21. 10. New Tales from the Borderlands (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series)

Nejnovější články