Halo 3 - předčasný únik, reklamní spot a vše okolo
zdroj: tisková zpráva

Halo 3 - předčasný únik, reklamní spot a vše okolo

14. 9. 2007 23:23 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Největší herní start v historii byl nabourán: Microsoft rozdává doživotní bany a dvěma způsoby zve do repliky největší bitvy vesmíru.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Přestože se od Halo 3 nečeká žádná herní revoluce (český OXM udělil 9/10) a mnoho lidí vzdychá zejména nad zastralostí grafiky, Microsoft tlačí na pilu, jak to jen jde. Marketingová kampaň za 10 milionů dolarů běží na plné obrátky a i díky její intenzitě je předem jasné, že půjde o titul, kterého se za první den udá rekordní počet kusů - odhadují se 4 miliony za úvodní dva měsíce jen v USA.

Tamní řetězce se pilně připravují na vůbec nejmohutnější start v historii, který během podzimu určitě zvýší i odbyt samotné konzole a ta by tak mohla ještě více utéct PS3. Doprovodné promo akce (např. půlnoční prodej na 10 tisíci místech, třídenní Gold účet na Xbox Live zdarma, dárky apod.) ale může zhatit nebo nabourat předčasné prosáknutí na trh od neseriózních prodejců, neboť mnozí dostali hru na sklad trochu nepochopitelně už tento týden. Například GameStop se leaku snaží zabránit varováním svých zaměstnanců: kdo rozdělá karton před 25.9., bude vyhozen na hodinu, ať jde o řadového prodavače či vedoucího. Zprávy o únicích Halo 3 slýcháváme už čtrnáct dnů, kdy šlo o fámy (např. jen vystavené prázdné krabice v regálu) či maskované virální reklamy na nějaký shop (eventuálně přímo od výrobce hry, aby tak podpořil Halo mánii), avšak nyní se staly realitou.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jak jeden čtenář sdělil stránce MaxConsole, norský obchod Expert prý dnes prodal nejméně dva kusy Halo 3, což dokazuje přiložená fotka. Mladík v červeném tričku drží v ruce obal a plazmový televizor za ním zobrazuje hlavní menu hry. A jistě nepůjde o jediný takový obchod na světě. Vzhledem k akutní hrozbě pirátství se proto dá předpokládat, že Microsoft rychle zasáhne vůči takovým shopům, aby se významní hráči na trhu nerozhodli začít s prodejem výrazně dříve než plánovaného 25. září. Den poté hra přijde do Čech (předobjednávka z Xzone.cz, 1799 Kč), avšak jak to nakonec je s lokalizací, to dosud neví ani ti nejpovolanější (spíš ne, ačkoli jsme zaznamenali, že se prý na překladu snad i pracovalo).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Různí lidé hlásí, že nelegální či předčasné (MS to vnímá nastejno) hraní Halo 3, tzn. budete-li ho mít (klidně i legálně pořízené) před oficiálním datem vydání ve svém hráčském profilu = doživotní ban z Xbox Live (to samé se v minulosti týkalo např. Forzy Motorsport 2). Jediná cesta, jak se dá legálně stát Master Chiefem už tuto neděli 16. září, spočívá podle 1UP v dání 400 dolarů za celou konzoli Xbox 360 v Halo 3 Special Edition (s HDMI portem a 20 GB diskem).

Přelaďme na oficiální notu: dnes večer byl zveřejněn slíbený reklamní spot, který je sice poměrně originální, ale na zadek si z něj nesednete a o samotné hře nevypovídá téměř nic. Úmyslně, jedná se totiž o úvodní fázi kampaně, dle Chrise Lewise z MS pouze ochutnávku toho, co se objeví za několik dnů. "Důraz nebyl kladen na grafiku nebo hratelnost, snahou bylo spíše zachytit a převyprávět příběh. Divák v nich retrospektivně sleduje události, které se odehrály v 27. století – příběhy války, hrdinství a obětování pro záchranu jiných. Během kampaně se hráčům postupně odhalí, že dějiště videa bylo vystavěno jako pocta největšímu hrdinovi všech dob – Master Chiefovi. Tento model bude proto navždy uchován v Muzeu lidstva."

zdroj: Archiv


Halo 3 - Believe reklamní video - stažitelná verze (80 MB, HD)

Dále je k vidění tzv. dioráma, prohlédnutelné v interaktivním režimu volné kamery. Tisková zpráva Microsoftu ho popisuje takto:
    Každý, kdo si někdy hrál s vojáčky už asi tuší, o čem je řeč. Dioráma představuje dokonale přesnou repliku největší bitvy, která se odehrála v „Halo“ vesmíru. Na téměř 40 čtverečních metrech jsou rozmístěny ručně vyrobené figurky, přičemž převýšení dosahuje v některých místech více než 3,5 metru. Model je tak veliký, že se stěží vešel do studií společnosti Stan Winston v Los Angeles, která dělala mimo jiné rekvizity pro filmy Vetřelec nebo Jurský park. Pohled na tuto neuvěřitelnou scenerii si hráči mohou vychutnat z mnoha kamer se stylovým zakončením – záběrem na Master Chiefa, který na vrcholku hory likviduje covenantské armády.
Dojem z návštěvy Halo 3 sekce na Xbox.cz kazí jen špatná diakritika ve flashové diorámě a přetrvávající otrocký překlad vlastností hry: "Žánr: Kameraman", "Obsah z trhu ke stažení", "Tabulka vedoucích výsledků" atd. Proč tohle proboha nikdo neopravil ani po třičtvrtě roce?
zdroj: PR, Maxconsole, vlastní, homepage a další

jd

Nejnovější články