Porodní bolesti legendárního Another World
zdroj: tisková zpráva

Porodní bolesti legendárního Another World

4. 3. 2011 19:20 | Novinky | autor: levis |

Jeden z retrospektivních panelů na letošním GDC byl věnován Ericu Chachimu, autorovi legendární adventury Another World (resp. Out of This World). Chachi během své přednášky prozradil, že když chtěl Interplay udělat konverzi hry na platformy Super Nintendo a Sega Genesis, dostali se do pořádné hádky. Vydavatel kupříkladu požadoval, aby byla hra delší. Chahi se podvolil, ale svým způsobem, protože hru nechtěl ve skutečnosti prodlužovat. Prostě jenom zvýšil obtížnost, která už tak byla i na tehdejší poměry vysoká. Ještě větší problém však nastal ohledně původní hudby, která se Interplayi nelíbila.

Chahiho tenhle požadavek naštval natolik, že se uchýlil k spamovací metodě tzv. nekonečného faxu. Jednoduše přes noc do losangeleských kanceláří Interplaye odfaxoval papír připevněný k rotačnímu válci, kde se točil další papír - ve finále tedy fax Interplaye celou noc tiskl desítky stran s jedinou, dokolečka se opakující větou: "Nechte tam původní hudbu!" A Interplay nakonec skutečně souhlasil, byť teprve po zásahu francouzského vydavatele hry - Delphine Software.

Chahi dále prozradil, že cenzurované byly i konzolové porty, kde se neobjevila např. mimozemská nahota (= umazaly se tři pixely). Jiní vydavatelé prý na Chahiho zase tlačili, aby ze hry udělal regulérní point & click adventuru, což je ještě více kuriózní: „Virgin Games mě málem přesvědčili, ale konverze by trvala příliš dlouho, takže jsem raději zachoval původní koncept," řekl Chahi. Problémy prý nastaly ještě ohledně původního obalu, který si autor hry sám navrhl po předchozích zkušenostech s hrami Profanation, Danger Street a Le Sceptre d'Anubis, pro které si vydavatel nechal boxarty vyrobit sám a dopadlo to příšerně.

Poslední část přednášky se točila okolo designu Another World. Chahi prý původně hlavního hrdinu Lestera vymodeloval podle sebe, ale nakonec ho musel trochu změnit, protože Lester neustále umíral nebo ho zabíjeli nepřátelé, což autorovi bylo trošku nepříjemné. I proto dal Lesterovi nakonec zrzavé vlasy. Lasery se ve hře objevily kvůli tomu, jak se Chahimu líbily ve filmových Hvězdných válkách, a vztah mezi Lesterem a jeho mimozemským přítelem byl prý také přidán až později. A teď schválně - kolik z vás ještě jméno Another World vůbec něco říká?

Pokud byla vaše odpověď záporná (ne, nic mi to neříká), dostanete šanci si tuto klasiku vyzkoušet v upravené verzi, až později tento rok vyjde pro iOS zařízení, čili iPhone, potažmo iPad.

Nejnovější články