Ubisoft vydá v listopadu kolekci starších Assassin’s Creed her pro současné konzole
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft vydá v listopadu kolekci starších Assassin’s Creed her pro současné konzole

14. 9. 2016 10:10 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Remastery byly, jsou a budou dobrým prostředkem, jak znovu utržit na hrách, které už tak trochu zavál čas. Zatímco někdy je rozhodnutí remasterovat nějaký titul diskutabilní, je několik her, u nichž je jasné, že budou mít své kouzlo i na nové generaci konzolí. Když pominu stále vyhlíženou Red Dead Redemption, určitě sem budu řadit i trilogii Assassin’s Creed her s Eziem, která se ovšem v listopadu vrátí v remasterované The Ezio Collection pro Xbox One a PS4 (na PC nevyjde).

V rámci této edice tak najdete Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed Brotherhood a Assassin’s Creed: Revelations. Pro hráče, kteří neměli možnost si hry v minulé generaci vyzkoušet jde o desítky hodin opravdu zábavných her, které sledují kroky jediného hrdiny. Dvojka se svým přístupem k otevřenému světu určila ráz navazujících her a Brotherhood a Revelations na ní dobře stavěly jak příběhově, tak i z hlediska přidáváním prvků.

V Revelations se sice už objevily prvky, které působily nadbytečně, jako třeba obrana jednotlivých oblastí, ale všechny se držely konceptu velkého, krásného města (Řím, Istanbul) a k tomu přidaly klíčové části mytologie celé série. Navíc se dobře ukáže, že celá série si až do posledních dílů drží stejné jádro hratelnosti a tak jsou i tyhle tři „vykopávky“ pořád stejně zábavné, byť s už zastaralejší animací v příběhových filmečcích, což ukáže trailer.

zdroj: Archiv

Assassin’s Creed: The Ezio Collection ke všem hrám nadělí všechna singleplayerová DLC, chybět naopak bude multiplayer, který je dle Ubisoftu v nejlepší verzi v Black Flag, která na PS4 a Xbox One vyšla. Ačkoliv je multiplayer zábavný, pochybuji, že by kvůli jeho absenci někdo zaplakal, zájemci si kolekci pořídí kvůli Eziovu příběhu a renesanční Itálii, respektive malebnému Istanbulu.

Samozřejmě je třeba říct, že jde i o dobrou a promyšlenou reklamu na film Assassin’s Creed, který jde do kin v prosinci. Nicméně, sám nevím, zda se do celé trilogie nepustit znovu, byť jsem se zapřisáhl, že Leonardovu truhlu nepotáhnu už ani jednou. Assassin’s Creed: The Ezio Collection vyjde 17. listopadu na PS4 a Xbox One.

Nejnovější články