Tvůrci Pneuma: Breath of Life se vrací s přemýšlivou sci-fi The Turing Test
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Pneuma: Breath of Life se vrací s přemýšlivou sci-fi The Turing Test

22. 6. 2016 14:57 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jupiterův měsíc Europa je hlavním favoritem na nalezení života ve sluneční soustavě. Stane se tedy dějištěm další přemýšlivé hry, která pracuje s puzzly i složitějšími otázkami, které před hráče předkládá během hraní. Bulkhead Studios do tohoto žánru nakoukli už v Pneuma: Breath of Life, tehdy ale ještě jako dvě samostatné týmy, které se později spojily. Jejich novinka The Turing Test přinese vědeckofantastické prostředí, v němž se vtělíte do role astronautky Avy Turing, která se nachází na mezinárodní vesmírné stanici nad Europou.

Hlavní myšlenka The Turing Test se točí kolem umělé inteligence a definice života. Pojmenovaná podle Turingova testu, se zabývá tím, co odděluje člověka od umělé inteligence. Turingův test zkoumá, zda se systém s umělou inteligencí chová inteligentně a to na základě konverzace. Podobným testem, zdá se, projde i Ava, která se na povrchu Europy ponoří do hlubin místní základny, která zřejmě funguje jako jeden velký test.

Nicméně, posuzování inteligence nebude založené na konverzaci, ale logických úkolech, v nichž je hlavní použití EMT, nástroje na manipulaci s energií, s jehož pomocí budete vysávat energii z jednoho systému a dodávat ji do jiného. Výsledkem je pak série místností s puzzly, které se podobají třeba Portalu. Jednotlivé hádanky do sebe zakomponuje lineární kampaň, během níž tvůrci rozvinou myšlenky a především otázky o podstatě života a snaze člověka o kontrolu.

Z videa poznáte, že jakkoliv filosoficky samotné téma zní, v hratelnosti bude hrát prim přelévání energie z různých systémů a případně přepíná perspektivy kamery, což vám může umožnit zcela jiný pohled na řešenou hádanku. Sympatické je, že na The Turing Test nebudeme muset čekat dlouho, protože vyjde už v srpnu na PC a Xbox One. Pro Bulkhead Studios tak jde o menší odbočku před napřením všech sil na vývoj na Kickstarteru zafinancované střílečky Battalion 1944 z druhé světové války.

zdroj: Archiv

Nejnovější články