Tvůrci Fallout: New Vegas připravují „unikátní next-gen" RPG
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Fallout: New Vegas připravují „unikátní next-gen" RPG

2. 5. 2013 14:24 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Skupina vývojářů z Obsidian Entertainment má za sebou bohatou minulost, po nedávném krachu THQ se před ní však rozprostírala ne úplně jistá budoucnost. Sice se podařilo zafinancovat ambiciózní Project Eternity, jejich jiná aktuální chystaná hra South Park: The Stick of Truth však byla v produkci mrtvého THQ. Nyní však Obsidiani po kradmu ujišťují o svém zdraví – shánějí totiž novou krev na "unikátní next-gen hru".

Jak vydoloval časopis OXM, Obsidian vyvěsil inzerát s požadavky na post level designéra, který musí "milovat role-playing a akční hry", stejně jako na UI grafika, rovněž pro "next generation hru". Už loni ostatně ze životopisu Roba Neslera, tehdy i nyní pracujícího v Obsidianu, prosákl vývoj neohlášeného next-gen konzolového titulu. Že by next-gen projekt tajemný jako hrad v Karpatech byl Falloutem 4? Nepravděpodobné, vzhledem k tomu, že jeho případný vývoj se očekává od Bethesdy. Ale pro jednou by nešlodilo, kdyby se očekávání mýlila...

Spekulace tak či onak, jistě. Přesto je ale uklidňující vědět, že se Obsidianu jako určitému Black Isle Mk.II vede čím dál lépe. Vzhledem k tomu, že tvůrce musí milovat role-playing, mohlo by jít o nějaké pěkné akční RPG. Nemusí nést jméno Falloutu, stačilo by, kdyby neslo jeho ducha. No nelíbilo by se vám to?

Nejnovější články