Strategie Sengoku vás chce zasvětit do tajů japonské historie
zdroj: tisková zpráva

Strategie Sengoku vás chce zasvětit do tajů japonské historie

28. 2. 2011 19:46 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Nejenom Creative Assembly mají rádi japonskou historii (viz Shogun 2: Total War). Svůj pohled na středověké události v zemi vycházejícího slunce, která se zmítala v bojích o moc mezi lokálními mocipány (daimjó), chtějí v podobě strategie vyjádřit i pánové z Paradox Interactive, jak svědčí právě oznámený titul Sengoku. Sengoku je výraz pro zemi, která se zmítá v občanské válce, což přesně vystihuje situaci v roce 1467, kdy hra začíná. Šógunát Ašikaga v té době začíná kolabovat, éra Muromači vstupuje do svého posledního stádia, které má trvat sto let plných chaosu a válek, jež ukončí až v roce 1573 známý vojevůdce Nobunaga Oda.

A během těch sta let se budete v roli feudálního pána snažit o získání vlivu a posílení i rozšiřování vlastní moci s cílem nejvyšším, ovládnout Japonsko. Lehce se řekne, hůř se to udělá. Herní činnosti zahrnují uzavírání smluv a dohod ekonomických i vojenských, následně tyto dohody budete ve svůj prospěch porušovat, což si vynutí nespočet ozbrojených středů. No a pro ty budete potřebovat peníze, zbraně a možná i pomoc od Nizozemců a Portugalců, se kterými můžete být a také budete ve styku.

Z popisu a úvodního videa není zcela jasné, jestli půjde více o politickou, ekonomickou nebo vojenskou strategii, anebo kombinaci všeho uvedeného. Tato informace je přitom důležitá – zatím není jasné, do jaké hloubky půjdou bitvy, jestli půjde jen o vyslání armády na bojiště a sledování výsledku, nebo bude možné boje řídit.  Vzhledem k portfoliu firmy Paradox se však kloníme spíše k první variantě – hra bude připomínat Europa Universalis a Hearts of Iron tituly, což samo o sobě není špatné. Ale na definitivní zodpovězení podobných otázek je ještě čas, hra vychází letos na podzim.

 

Nejnovější články